O farfurie de tăiţei de casă a fost regina serii la „Chefi la cuţite”

De: Nicoleta Nicolae / 24.05.2016, 13:35
O farfurie de tăiţei de casă a fost regina serii la „Chefi la cuţite”
Gustul copilăriei a trezit multe amintiri luni seară la „Chefi la cuţite”. Proba confruntării, care a avut drept temă realizarea unui preparat care aminteşte chefilor de propria copilărie, a adus o răsturnare de situaţie: echipa lui chef Florin, rămasă în luptă cu numai doi oameni, a învins ehipele chefilor Bontea şi Scărlătescu, cu un fel pe cât de simplu, pe atât de apreciat – tăţei de casă cu scorţişoară şi nucă.

Florin Dumitrescu a fost în culmea bucuriei când a văzut cele mai multe farfurii negre pe bandă şi a recunoscut că oamenii sunt, în general, cuceriţi de gusturi care le trezesc amintiri din copilărie: „I-am dus nu la 14 ani, ci la 4 ani. I-am dus în primii ani de copilărie, când mai toţi eram răsfăţaţi de mame şi bunici cu felul ăsta. Am avut ceva emoţii, cred că trebuie să fii nebun să te lupţi cu o porţie de tăiţei, când colegii tăi pregătesc musaca şi calcan prăjit”, a spus chef Dumitrescu, bucuros că a câştigat confruntarea.

Seara de luni a scăpat echipa neagră de la duel, astfel că chef Bontea şi chef Scărlătescu şi-au pregătit oamenii pentru eventuale eliminări. Bucuria revederii cu familiile, cele care au jurizat proba gustului copilăriei, i-a făcut pe concurenţi să uite pentru o clipă de emoţiile duelului şi să se încarce pozitiv la revederea mamelor, a surorilor sau a iubitelor şi soţilor. Proba individuală i-a pus pe duelişti în faţa unei sarcini care pe mulţi i-a surprins: fiecare membru al familiei invitat la platou a ales ce anume trebuie să gătească concurentul. Unii au fost fericiţi, pentru că au avut de pregătit mâncăruri cu care îşi răsfaţă familiile zi de zi, de la tocăniţe de pui, la pilafuri şi pulpe cu piure, în vreme ce alţii au fost uimiţi de alegerile făcute de ai lor. Aşa se face că Raluca a fost surprinsă să constate că mama sa i-a dat de gătit paste quattro formaggi, un preparat pe care ea îl găteşte pentru familie, dar care nu îi aminteşte de copilărie. A improvizat adăugând pere, dar alegerea nu a fost una prea inspirată, iar salvarea ei a venit în ultimul moment. La rândul lui, Manole a fost aproape şocat când mama lui i-a spus să gătească pască cu smântână, o reţetă cu tradiţie în familia lor, dar pe care el nu a gătit-o niciodată. Cu toate acestea, a reuşit să realizeze una dintre cele mai apreciate farfurii. Nu la fel de norocos însă a fost Cătălin Banu care, deşi a primit un fel extrem de simplu de gătit – pulpe de pui la ceaun cu piure – a fost taxat de juraţi pentru greşelile pe care le-a făcut, greşeli care de altfel i-au adus şi eliminarea.