O fata, doi baieti, trei posibilitati

Apropo.ro / 24.07.2002, 11:02
O fata, doi baieti, trei posibilitati
Am primit la redacție o scrisoare, nu de la o fata super! Așa cum v-ați fi așteptat, ci de la un baiat. Iata cum suna povestea lui Andrei: "Am o problema. Un prieten de-al meu e cu o fata de aproape un an. Acum șase luni am cunoscut-o și eu. Toate bune și


Am primit la redacție o scrisoare, nu de la o fata super! Așa cum v-ați fi așteptat, ci de la un baiat. Iata cum suna povestea lui Andrei:

„Am o problema. Un prieten de-al meu e cu o fata de aproape un an. Acum șase luni am cunoscut-o și eu. Toate bune și frumoase. Ne-am împrietenit la catarama, avem aceleași gusturi, ne distram foarte fain împreuna, râdem, sunt acolo atunci când are nevoie de mine. Într-o zi m-a lovit: eu chiar o iubesc pe fata asta. Am încercat apoi sa-i dau de înțeles ce simt, iar ea mi-a spus ca și ea s-a îndragostit de mine. De fapt, ne iubește pe amândoi, sau cel puțin așa susține. Nu știm ce sa facem și e foarte stresant, pentru amândoi. Prietenul meu o iubește mult, ar fi terminat daca ar afla. Ce putem face? Dați-mi un raspuns. Sunt disperat, credeți-ma…”

O poveste pe care am auzit-o de multe ori, chiar daca spusa în feluri diferite. Pare, ce-i drept, destul de greu de crezut ca poți iubi sincer și în egala masura doi baieți. Mi s-a întâmplat și mie o data, prin clasa a patra. Tata m-a sfatuit atunci, cu umorul caracteristic taților de fete, sa ma gândesc ca amândoi sunt în pericol de moarte, de exemplu ca atârna pe marginea unei prapastii, și ca numai unul poate fi slavat.

Mi-a fost foarte greu sa aleg, chiar și la vârsta aceea. Îmi parea așa de rau sa renunț la unul dintre ei încât la un moment dat ma gândeam ca m-aș arunca și eu în prapastie. Și când te gândești ca eram doar un copil… Pentru Andrei nu exista decât un raspuns: alegerea îi aparține fetei. În fond, sunt doar trei posibilitați, patru daca ne gândim și la mediatizata soluție „threesome”, care pe cât de bine da în filme, pe atât de ciudata este în realitate. Dar sa rasucim puțin perspectiva și sa vedem ce face o fata atunci când se îndragostește de doi baieți.

Probleme mari, solutii mai mult sau mai putin ortodoxe…

Soluția 1: Alege.

Pornește de la premiza ca este imposibil sa-i iubești pe amândoi la fel de mult și ca probabil unul dintre ei este doar un moft. Fa exerciții de imaginație. Daca ai naufragia pe o insula pustie, pe care din ei l-ai vrea lânga tine? Daca nu i-ai vedea pe nici unul o saptamâna, de care ți-ar fi mai dor? La care din ei te gândești prima data atunci când te trezești dimineața? Care saruta mai bine? Sigur, asta presupune sa-i cunoști foarte bine pe amândoi. Nu e rau sa joci dublu o vreme, pâna te lamurești cum sta treaba. Ai grija însa, sa nu afle unul de celalalt. Riști sa-i pierzi pe amândoi.

Soluția 2: Parasește-i pe amândoi.

Oricât de ciudat suna, asta ar fi soluția cea mai de bun simț. În definitiv, vrei sa ai lânga tine un tip care sa raspunda tuturor nevoilor tale, nu unul care are nevoie de „suplimente”. Cât despre numarul doi, e greu de crezut ca vei avea vreodata cu el o relație bazata pe încredere. Va trai mereu cu teama ca îl vei parasi pentru altul, așa cum s-a întâmplat și cu actualul parasit. Dupa atâta agitație și variație emoționala, o sa-ți prinda bine sa stai o vreme singura. E clar ca din punct de vedere emoțional ești instabila și imatura, așa ca nu te mai învinovați atât. Relațiile serioase nu sunt înca de tine. Ești tânara, ai voie sa te distrezi, sa testezi „piața”.

Soluția 3: Viața bate filmul.

Înca de la cei trei purceluși te-a fascinat ideea de TREI. De ce nu? E o experiența. Așa ca fa-le cunoștința, poate se plac și nu va trebui sa renunți la nici unul. Sfideaza regulile societații și alege ideea unei mari și traznite familii fericite. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine, nu-i așa? În plus, sunt de doua ori mai multe mâini la spalat vase și dus gunoiul. S-ar putea ca baieții sa se gelozeasca puțin la început, dar trebuie sa le explici cu rabdare ca daca te iubesc cu adevarat trebuie sa fie de acord sa te împarta. Sigur ca, spre deosebire de filme, conviețuirea în trei nu e soluție pe termen lung. Pâna la urma tot va trebui sa te hotaraști cu cine vrei sa ramâi. Dar pâna atunci…

Sursa: Super[!]