O femeie a adoptat 100.000 de gândaci

Apropo.ro / 24.06.2014, 16:45
O femeie a adoptat 100.000 de gândaci
Când o femeie nu poate avea copii, apelează la soluții extreme, dar Yuan Meixia, o chinezoaică de 37 de ani, a dus noțiunea de adopție la un cu totul alt nivel.

Născută și crescută în provincia rurală Fujian, din sud-estul Chinei, Yuan a ajuns să adopte nu mai puțin de 100.000 de gândaci pe care îi consideră ca fiind proprii ei copii. Chinezoaica le oferă multă dragoste maternală și chiar și-a adaptat casa în așa fel încât gândacii să nu poată părăsi locuința.

În plus, Yuan obișnuiește să-i apeleze folosind expresii de genul „copiii mei, bebelușii mei”. Chinezoaica obișnuiește să-și hrănească gândacii la ora 6 seara, în fiecare zi, cu bucăți mici de măr și pepene, dar și cu tărâțe.

Trebuie remarcat, însă, că Yuan nu este întotdeauna o mamă bună pentru „copiii” ei. La fiecare două luni, chinezoaica îneacă gândacii maturi în cadă, iar apoi îi lasă la uscat. Scopul este obținerea a 10-20 de kilograme de gândaci morți care ajung la o companie farmaceutică ce folosește cantitatea respectivă pentru fabricarea unor medicamente tradiționale.

Astfel se poate spune că, în loc să-și țină gândacii pe post de animale de companie, Yuan profită de pe urma lor și face bani frumoși în condițiile în care un kilogram de gândaci morți costă cam 100 de euro.