O femeie a făcut alergie la propriul copil

De: Gabriela Voicu / 14.12.2012, 10:34
O femeie a făcut alergie la propriul copil
O tânără din Anglia s-a trezit cu o erupție agresivă pe întreg corpul și a aflat cu stupoare că propria sarcină era cauza acesteia.

O mamă din Anglia care s-a trezit cu o mulțime de bășici pe tot corpul a rămas șocată când a aflat că acestea erau cauzate de propriul copil.

Zuleika Closs, în vârstă de 26 de ani, din Falmouth, Cornwall, a dezvoltat erupția cutanată când avea 20 de săptămâni de sarcină. Antibioticele și o loțiune specială pentru piele nu au calmat mâncărimile, iar doctorii au diagnosticat-o greșit cu o formă gravă de râie și i-au dat insecticide, însă fără niciun rezultat.

La 38 de săptămâni, Zuleika a născut, dar îi era frică să își țină bebelușul în brațe pentru că se temea să nu îi transmită bubițele. După ce s-a născut Emmanuel, erupția a dispărut, însă după câteva zile a apărut din nou.

CITEȘTE: O britanică e alergică la tehnologia modernă

Zuleika Closs

De data aceasta, un medic i-a spus că ar avea alergie la sarcină și i-a dat o doză puternică de antihistaminice.

După câteva luni, erupția a început să îi dispară, da femeia va avea cicatrici pe viață.

Zuleika are Pemphigoid gestationis, o alergie cauzată de țesutul placentar, care intră în sângele mamei și interacționează cu sistemul imunitar. Această boală afectează 1 din 2 milioane de sarcini.