O femeie a născut o mumie, după o sarcină de 46 de ani

De: Gabriela Voicu / 14.10.2013, 13:30
O femeie a născut o mumie, după o sarcină de 46 de ani
După aproape 50 de ani in care a fost însărcinată, Zahra Aboutalib, acum în vârstă de 75 de ani, a născut în cele din urmă... o mumie.

În 1955, Zahra Aboutalib, o femeie a fost transportată la spital pentru a naște, dar după ce a stat 48 de ore în travaliu, ea nu a reușit să aducă pe lume copilul pe cale naturală, așa că medicii s-au văzut nevoiți să îi facă cezariană. Dar gândul că ar putea muri în timp ce naște a speriat-o pe femeie atât de mult încât a fugit din spital și s-a încuiat în casă.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

În 2001, după aproape 50 de ani, Zahra, în vârstă de 75 de ani, a născut în cele din urmă… o mumie.

Este un caz foarte rar, unul dintre cele 300 înregistrate la nivel mondial în cei 400 de ani de literatură medicală. 

Zahra Aboutalib

Acest tip de sarcină se numește litopedion sau „bebelușul de piatră” și apare când fătul moare în abdomenul mamei, dar este deja prea mare pentru a fi resorbit de organism, așa că se calcifiază la exterior pentru a proteja corpul mamei de țesutul necrozat și a preveni infecția.

În cazul Zahrei, medicii au extras o masă calcifiată care semăna foarte bine cu o mumie, după ce ea a mers la spital din cauza unor dureri insuportabile. Cu alte cuvinte, „bebelușul de 46 de ani” și-a protejat mama pentru a nu-i determina sistemul imunitar să lupte împotriva sarcinii, dar masa calcifiată interferase cu organele interne ale femeii, ceea ce i-a provocat durere.