O femeie a născut zece copii, după doar 3 luni de sarcină

De: Gabriela Voicu / 17.12.2013, 17:30
O femeie a născut zece copii, după doar 3 luni de sarcină
O femeie din India a născut zece copii simultan, dar, din păcate, niciunul nu a supraviețuit.

O femeie din India a născut zece copii simultan, dar, din păcate, niciunul nu a supraviețuit.

Anju Kushwaha, de 28 de ani, din districtul Satna, provincia Madhya Pradesh, a intrat în travaliu la doar 12 săptămâni de sarcină. Ea și soțul ei au plecat de urgență spre spital, dar pe parcursul celor 125 de kilometri tânăra femeie a născut nouă din cei zece copii cu care era însărcinată, toți morți, potrivit Daily Mail.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Mai târziu, o echipă de obstetricieni a intrat în sala de operație și a ajutat-o pe femeie să nască și al zecelea copil, dar și acesta era decedat.

Sarcină cu gemeni

Anju Kushwaha a avut o formă extremă de sarcină multifetală, care, de obicei, produce gemeni. Sarcinile multifetale apar când un spermatozoid și un ovul se combină, iar apoi se despart în doi embrioni, formând gemeni identici, care vor avea același ADN. Altă varianta este ca doi spermatozoizi să fertilizeze două ovule, rezultând gemeni neidentici, cu trăsături diferite. Diverse combinații ale celor două variante de mai sus pot duce la formarea tripleților.

Cazurile cu mai mult de trei copii în același uter sunt rare și apar după ce femeia face tratament de fertilitate, tratament pe care l-a urmat și Anju.

În 1971, un medic din Roma spunea că a adus pe lume 15 copii simultan, deși toți erau morți.