O femeie de 105 ani dezvăluie cum a ajuns la vârsta aceasta

De: Gabriela Voicu / 09.05.2013, 17:00
O femeie de 105 ani dezvăluie cum a ajuns la vârsta aceasta
Centenara Pearl Cantrell din Texas are 105 ani, dar se simte cu mult mai tânără și nu ezită să petreacă și să danseze.

Centenara Pearl Cantrell din Texas și-a sărbătorit a 105-a aniversare printr-o petrecere care a durat trei zile și unde au venit peste 200 de invitați.

În cazul său, secretul unei vieți îndelungate nu este o dietă minune, ci un aliment considerat nesănătos, pe care Pearl spune că îl mănâncă în fiecare zi: bacon-ul.

 

„Iubesc baconul, mănânc în fiecare zi. Tot ce pot să spun este că nu mă simt atât de bătrână cât sunt”, a declarat „femeia bacon”, așa cum a fost poreclită Pearl. Ea a adăugat că dacă ar putea ar mânca bacon la fiecare masă.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Secretul pare să fie moderația. Consumul zilnic a 20 g de carne roșie previne aproape 3% din decesele premature înregistrate în decursul unui an. Concluzia a aparținut oamenilor de știință de la Universitatea din Zurich, după ce au analizat obiceiurile legate de consumul de carne ale unui eșantion de peste 400.000 de indivizi din 10 țări europene, cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani. Cu toate acestea, consumul ridicat de carne roșie a fost asociat cu o rată crescută a mortalității din cauza cancerului.