O femeie de 82 de ani a pus pe fugă un spargător de bănci

De: Marian Andrei / 18.10.2012, 11:00
O femeie de 82 de ani a pus pe fugă un spargător de bănci
O pensionară austriacă a atacat un spărgător înarmat, care încerca să jefuiască o bancă, făcându-l să fugă fără pradă.

Înarmat cu un pistol și amenințând că are asupra lui o bombă! Așa și-a făcut intrarea spargătorul într-o bancă din orășelul austriac St. Egyden am Steinfeld. Lucrurile păreau că se îndreaptă în direcția „bună” pentru spărgător: luase banii și se îndrepta spre ieșire când a avut cea mai mare surpriză din viață.

Hertha Wallecker, o pensionară de 82 de ani, aflată în bancă în timpul jafului a început să-l lovească cu geanta și i-a smuls hoțului masca, cu toate că acesta o amenința că o împușcă. Mai mult, în timp ce hoțul încerca să-și tragă din nou masca pe față, bătrâna a încercat să-i smulgă din mână sacoșa cu bani. În momentul când sacoșa s-a rupt și banii s-au împrăștiat pe jos, spărgătorul și-a dat seama că nu mai are nicio șansă, așa că și-a luat tălpășița.

„I-am spus că aceia nu sunt banii lui, ci ai băncii. Dacă vrea bani, să se ducă să muncească”, a declarat ulterior bătrâna.

„Urăsc injustiția. Provin dintr-o familie cu 16 copii și într-un grup înveți că totul trebuie împărțit corect. Am 800 de euro pensie și am muncit din greu toată viața pentru a avea dreptul la acești bani. Când văd pe cineva furând mă, enervez foarte tare”, a adăugat pensionara.

Poliția austriacă a reușit să-l prindă ulterior pe spărgător, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Acesta avusese, într-adevăr, o bombă la el, însă pistolul era unul cu gaze, ceea ce înseamnă că dacă ar fi tras asupra bătrânei, împușcătura nu ar fi fost letală.