O femeie și-a omorât copilul pentru că nu era capabil să memoreze Coranul

De: Gabriela Voicu / 08.01.2013, 09:48
O femeie și-a omorât copilul pentru că nu era capabil să memoreze Coranul
Sara Ege, o englezoaică musulmană în vârstă de 33 de ani, și-a omorât în bătaie copilul de șapte ani pentru că nu era capabil să memoreze tot Coranul.

Sara Ege, în vârstă de 33 de ani, și-a omorât în bătaie copilul de șapte ani pentru că nu era capabil să memoreze tot Coranul. Englezoaica musulmană a fost condamnată la închisoare pe viață de un tribunal din Marea Britanie.

Femeia a mărturisit că și-a bătut fiul un un băț „ca pe un câine” și a leșinat la pronunțarea sentinței. Ea va putea fi audiată în vederea eliberării condiționate peste 17 ani.

Sara Ege a fost condamnată pentru omor și împiedicarea anchetei, dat fiind că ea a și ars cadavrul fiului ei, folosind gel de aprins grătarul, pentru a ascunde urmele de lovituri.

Inițial, ea a spus că fiul ei a murit într-un incendiu, dar medicii legiști au constatat la autopsie că băiatul fusese abuzat cel puțin trei luni și murise înainte de a fi ars.

Ege a adăugat că a vrut să se oprească din bătaie, însă nu se putea abține. Potrivit femeii, s-ar fi simțit îndemnată de diavol sau de spirite rele să-l lovească pe băiat.

Sara Ege

Un profesor de la școala în care învăța băiatul a observat, înainte ca acesta să fie ucis, că el începuse să scrie cu mâna stângă, pentru că dreapta îl durea prea mult. Cu altă ocazie, copilul nu se putea așeza, pentru că îl durea spatele. Părinții l-au mutat, însă, la altă școală, înainte să apară suspiciuni.

În ziua în care Yaseen a murit, acesta căzuse la podea, în dormitor, după o bătaie, continuând să recite Coranul.

Ulterior, femeia l-a forțat pe copil să bea lapte, însă acesta a început să aibă spasme și a murit.

Deși Sara Ege a făcut aceste mărturisiri la începutul procesului, ulterior le-a retractat, afirmând că adevăratul criminal ar fi soțul ei. Bărbatul femeii, Yousef Ege, a fost achitat de acuzația de a nu fi intervenit pentru salvarea fiului său.