O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari. Secretarul Trezoreriei: „Sunt mândru”

Apropo.ro / 20.06.2015, 10:00
O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari. Secretarul Trezoreriei:
Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, a anunțat miercuri că Biroul de Gravură și Imprimare va înlocui actuala față a bancnotei de zece dolari, cu portretul lui Alexander Hamilton, în favoarea uneia cu portretul lui Hamilton și al unei femei a cărei identitate nu a fost dezvăluită.

„Sunt mândru să anunț astăzi că noua bancnotă de zece dolari va fi prima bancnotă în mai mult de un secol care va avea imprimat portretul unei femei”, a declarat Jack Lew pe YouTube. „Acest demers istoric a avut nevoie de ani buni pentru a fi realizat”, a precizat acesta.

Lew va decide până la sfârșitul anului ce femeie va împărți fața bancnotei de zece dolari cu Hamilton. Noua versiune a bancnotei va apărea în 2020, atunci când se vor împlini 100 de ani de la adoptarea Amendamentului 19, care a acordat femeilor dreptul la vot.

Singurul criteriu legal care trebuie să fie îndeplinit de o personalitate care se află pe bancnotă este ca aceasta să fie decedată. Cu toate acestea, Trezoreria a declarat pentru New York Times că Lew este în căutarea unei femei „care a fost o campioană a democrației incluzive.

Sursa MEDIAFAX