O femeie vrea să dezvolte un oraș chinezesc în SUA

De: Gabriela Voicu / 06.12.2013, 16:00
Sherry Li, o femeie de afaceri din Long Island, vrea să dezvolte un oraș chinezesc lângă New York, în SUA.

Sherry Li, o femeie de afaceri din Long Island, vrea să dezvolte un oraș chinezesc de 2,5 kilometri pătrați lângă New York, în SUA. 

Li plănuiește constuirea orașului în munții Catskills, iar proiectul se numește „China City of America”. Orașul va avea numeroase spații de locuit, un parc de distracții în stil Dinsey, o Universitate și un Oraș Interzis, toate construite după principiile Feng Shui. Alte planuri includ un cazino și centre comerciale cu produse chinezești.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Sherry Li spune că proiectul ei ar atrage în jur de 6 miliarde de dolari, majoritatea investiții străine – atât investitori chinezi influenți, cât și turiști dornici să trăiască o experiență asiatică în America. Orașul va mai avea 16 clădiri reprezentând fiecare dinastie chineză, fiecare cu atracții personalizate, în timp ce altă zonă ar urma să fie dedicată zodiacului chinezesc.

Proiectul necesită o investiție inițială de 325 de milioane de dolari, dintre care 10 milioane sunt dedicați realizării unui „Templu al Cerului”, 24 de milioane sunt destinați construirii unui hotel și alte 20 de milioane sunt pentru „Orașul Interzis”. Li se bazează și pe o infuzie de 65 de milioane de dolari din partea guvernului american. Unii locuitori din SUA nu sunt încântați de planurile lui Li și se așteaptă la un val uriaș de imigranți chinezi. O parte dintre opozanții proiectului se tem că întreaga afacere ar putea să fie o ecrocherie elaborată pentru obținerea unui număr mare de vize, care ar profita de prevederea EB-5 din procedurile de acordare a vizelor – persoanele străine care investesc minimum 500.000 de dolari în Statele Unite se pot înscrie pentru a primi cartea verde.