O fetiță de 11 ani refuză o căsătorie aranjată (Video)

Apropo.ro / 24.07.2013, 11:30
O fetiță de 11 ani refuză o căsătorie aranjată (Video)
La cei 11 ani ai săi, Nada al-Ahdal din Yemen a transmis un mesaj video familiei sale care îi aranjase o căsătorie pentru bani.

Nada al-Ahdal, 11 ani, din Yemen a fugit de acasă pentru a scăpa de un mariaj forțat, pus la cale de familia sa. Este o practică veche ca familia să aranjeze căsătoriile încă din copilărie.

Micuța a fugit la unchiul ei, care s-a dovedit a fi și salvatorul ei.

Nada a transmis familiei sale un mesaj video, emoționant, în care își spune părerea despre tradiția de a o forța să se mărite. Copila le-a spus părinților ei că i-au distrus viața și posibilitatea de fi un om educat, cu studii, cu o carieră.

Nici în ruptul capului nu vrea să revină la casa părintească, ci mai degrabă și-ar da viața decât să trăiască un coșmar.

Nu au compasiune? Mai bine mor decât să mă căsătoresc. Nu este vina copiilor. Eu nu sunt singura care trece prin asta. Unii copii aleg să moară aruncându-se în mare. Acum ei sunt morți. Ei ne ucid visele, tot ce este în interiorul nostru. Nu ne mai rămâne nimic. Este un gest criminal„, spune Nada în înregistrarea video.

 


 

În finalul video-ului, Nada le transmite mesajul: „Am terminat cu voi, mi-ați distrus toate visele….„. Atât Nada, cât și unchiul ei, au fost amenințați cu moartea, dar copila este mult prea hotărâtă să dea tonul unei schimbări încât nu îi pasă de agresori.

Micuța, care mai are acasă șapte frați, a fost crescută de unchiul ei de la vârsta de 3 ani. Când un expatriat din Yemen ce trăia în Arabia Saudită i-a întrebat părinții dacă sunt de acord cu o căsătorie, ei și-au dat acceptul.

Într-un interviu cu National Yemen, Nada își acuză mama că a vrut să o mărite forțat, pentru un anume profit.

Eu nu sunt un lucru de vânzare. Sunt un om și mai bine mor decât să mă mărit la vârsta asta„, a declarat Nada furioasă.

Unele dintre surorile ei și-au acceptat soarta, și au căsătorii aranjate, de pe urma cărora părinții au primit bani.

Viitorul soț al Nadei a fost sunat de unchiul acesteia, care i-a explicat că ea nu este potrivită pentru el.

Căsătoriile aranjate din Yemen au atras atenția autorităților internaționale care cer acum socoteală.

În Yemen căsătoriile aranjate sunt o practică obișnuită în rândul familiilor sărace. Fetele sunt vândute și pentru câteva sute de dolari.