O fotografie celebră s-a dovedit a fi trucată

Apropo.ro / 21.09.2012, 09:02
O fotografie celebră s-a dovedit a fi trucată
Fotografia celebră "Prânz pe un zgârie-nori" se dovedește a fi de fapt un fals la celebrarea a 80 de ani de la apariția sa. Motivul? Reclama!

O celebră fotografie care a făcut furori în anul 1932 se dovedește astăzi că este un fals realizat special în scopul de a face reclamă.

Fotografia în care sunt ilustrați 11 muncitori pe o grindă a celebrului Rockefeller Center din Manhatan la o înălțime de 60 de etaje se pare că este de fapt un fals.

Intitulată „Prânz pe un zgârie-nori”, poza îi surprinde pe cei care lucrau la clădire suspendați pe o grindă, luând prânzul sau fumând.

La 80 de ani de la aniversarea fotografiei, care a devenit celebră în toată lumea odată cu trecerea timpului, Ken Johnston, istoric în cadrul Corbis Images, compania care deține drepturile de autor ale pozei, spune că de fapt aceasta este trucată. Deși bărbații pozați erau într-adevăr muncitori, fotografia a fost falsificată pentru a putea fi folosită drept material de promovare a Rockefeller Center.

Fotografia a fost un efort din punct de vedere al publicității pentru Rockefeller Center. Se poate vedea cu ușurință că cei din poză sunt muncitori adevărați, dar aceasta a fost realizată nu de un singur fotograf, ci de mai mulți„, a spus Ken Johnston pentru sursa citată.

Citește mai multe detalii despre celebra fotografie americană care a fost trucată, pe Mediafax.ro