O gresie simplă sau gresie imitatie parchet, poate fi alegerea ideală pentru locuința dumneavoastră!

Apropo.ro / 24.03.2021, 17:28
O gresie simplă sau gresie imitatie parchet, poate fi alegerea ideală pentru locuința dumneavoastră!

Gresia este unul dintre cele mai importante tipuri de materiale cu ajutorul cărora se pot realiza cele mai bune tipuri de amenajări interioare, dar și exterioare cu privire la pardoseli durabile, fiind materiale disponibile într-o gamă extrem de variată de culori, nuanțe, modele inclusiv cu o mulțime de efecte 3D, chiar și dimensiuni mai mici sau mai mari. În acest fel, există extrem de multe posibilități în ceea ce privește idelile de amenajări interioare și exterioare pentru pardoseli interioare, cât și exterioare.

Utilizarea gresiei atât pentru interior cât și pentru exterior, vine la pachet cu multiple avantaje foarte importante, avantaje datorită cărora, acest tip de material este foarte solicitat.

  • Durabilitate

Plăcile sunt extrem de rezistente atunci când vine vorba despre o uzură intensă, precum și despre păstrarea aspectului original. Plăcile sunt perfecte pentru amplasarea în zone cu trafic intens, însă, este de menționat și faptul că, fiind un material ceramic la urma urmei, nu are o rezistență puternică la impact. De exemplu, dacă aruncați un obiect greu, o bucată solida de metal, spargerea este aproape inevitabilă.

  • Întreținere redusă

Datorită faptului că discutăm despre o rezistență extrem de mare la uzură, gresia nu are nevoie de atenție sporită în ceea ce privește întreținerea.

Plăcile de gresie vor trebui doar curățate, la fel că orice altă suprafață din casă sau din exterior care se murdărește. Gresia, poate rezista fără probleme, foarte mulți ani, chiar decenii.

  • Cost eficient

Plăcile ceramice sunt foarte rentabile: sunt una dintre cele mai ieftine suprafețe de pardoseală disponibile. Atunci când calculați costul inițial al achiziționării plăcilor de gresie și al instalării lor cu longevitatea și lipsa de întreținere costisitoare, devine clar că aplicarea lor pentru pardoseli, merită fiecare bănuț. Desigur, acest lucru depinde și de tipul de gresie pe care îl utilizați: există plăci mai scumpe dar și plăci accesibile.

  • Rezistență la apă

Plăcile ceramice au un strat de protecție vitrat pe suprafața lor care le face impermeabile. În acest fel, umezeală nu le va deteriora și nu se vor păta. Tocmai din această cauză, plăcile de gresie împreună cu plăcile de faianță, sunt numărul unu în ceea ce privește finisaleje dintr-o baie ori dintr-o bucătărie, fiind vorba despre medii în care nivelul de umiditate este ridicat sau în care există riscul de a vărsa accidental tot felul de lichide.

  • Materiale ecologice

Plăcile sunt de obicei realizate din materii prime precum sticlă, nisip și argilă. Aceste materiale sunt adesea combinate cu alte materiale reciclate pentru a forma produsul final. De asemenea, menționăm și faptul că, vă pot aduce un alt beneficiu important, fiind reprezentat de confortul financiar: vă pot reduce facturile de încălzire, menținându-vă casă răcoroasă vara și caldă iarna, servind ca o formă de izolație foarte eficientă.

  • Valoare de revânzare

Instalarea plăcilor de gresie în casa dumneavoastră, se poate dovedi, de asemenea, foarte profitabilă pe termen lung, dacă doriți să vă puneți casa la vânzare. Au fost multe cazuri în care, pentru simplul fapt că s-a adăugat o pardoseală din gresie, valoarea imobilului a fost influențată pozitiv. O pardoseală atractivă cu gresie ar putea adăuga valoare suplimentară, în special dacă este vorba despre o gresie imitatie parchet, gresie care poate exprima o adevărată eleganță.

  • Calitatea aerului

Plăcile sunt arse în cuptoare la temperaturi extrem de ridicate, făcându-le astfel încât să nu conțină compuși organici volatili. Acest lucru este important deoarece acei compuși organici volatili, contribuie și pot influența sănătatea. În plus, fiind un material care nu absoarbe substanțe și care nu reține praful, dacă este curățată periodic, fapt care este foarte simplu de realizat, nu veți întâmpină nici un fel de problemă.

Acestea sunt printre cele mai importante avantaje pentru care puteți și este recomandat să alegeți gresia pentru pardoseală. Chiar dacă este foarte populară în finisarea podelelor din băi sau bucătarii, gresia se poate utiliza și pentru living sau pentru dormitoare, cu atât mai mult datorită faptului că există mii de tipuri și modele, inclusiv gresie care imită perfect parchetul. Astfel, nu vă rămâne decât să alegeți tipul și formatul gresiei care vi se potrivește, să îl montați și să curățați ulterior pardoseala în mod periodic, astfel încât să nu lăsați praful să se strângă.

De departe, pardoseala din gresie este unul dintre tipurile de pardoseli care au crescut în cerere, în principal datorită rezistenței prețurilor și adaptabilității sale, un tip de pardoseală care cu siguranță se va cere mult timp de acum înainte. La casă, la apartament sau pentru amenajarea unei terase, gresia poate să fie instalată într-o varietate de medii, fără griji sau tot felul de constrângeri, cum ar fi apa, petele și mirosurile alergice. Pardoseala cu gresie este foarte populară printre proprietarii de case, deoarece oferă o valoare excelentă pentru bugetul oricui, cu beneficii imense. Gresia este excelentă din toate punctele de vedere și pentru placarea pardoselei unei terase, fiind alegerea ideală datorită faptului că, este vorba despre un mediu deschis care nu este ferit de intemperii precum ploi sau zăpadă, fiind extrem de ușor de curățat.

În concluzie, gresia este excelentă din foarte multe puncte de vedere, în special punct de vedere economic, venind într-o varietate de culori, texturi și modele. În același timp, puteți amesteca și potrivi diferitele culori sau plăci în mod aleatoriu pentru un aspect unic și personalizat. Gresia poate fi o opțiune excelentă de pardoseală datorită versatilității și longevității sale printre toate tipurile de pardoseală, fie că este vorba despre o casă sau despre un apartament.