O-la-la – Temişan şi Iordăchioaie sînt “cardinali”

Apropo.ro / 13.10.2008, 00:00
O-la-la - Temişan şi Iordăchioaie sînt “cardinali”
În emisiunea de la PRO TV, acompaniamentul trebuie să fie la înălţime. De acest lucru se va ocupa formaţia Cardinal, înfiinţată şi condusă de Gabriel Popescu, căreia i s-au alăturat Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioaie.

Sloganul emisiunii O-la-la este “nu tre­buie să cîntaţi bine, ci corect”, aşa că participanţii trebuie să ştie mii de versuri şi să se lase purtaţi pe acor­du­rile trupei Cardinal. “Pînă în ’90, am cîn­tat în Germania. Nucleul formaţiei, ca­re s-a păstrat, e format din Geor­­ge Nat­sis, Vlad Popescu şi Cris­tian Teo­do­­rescu. În rest, trupa poate să aibă de la trei la 14-15 instru­men­tişti. La emi­siu­ne, funcţionează cu trei su­flă­tori, doi la clape, percuţie, tobe şi eu cu basul. La primele şase ediţii O-la-la, vom mai avea un chitarist, Cezar Za­vate, care este profesor de chitară în Norvegia”, spune liderul trupei, Ga­briel Popescu, care recunoaşte că se simte mult mai bine în spatele con­cu­renţilor decît da­că ar fi în locul lor la ghi­cit versuri.

Este şi cazul lui Aurelian Te­mişan şi Daniel Ior­dăchioaie, care s-au alăturat trupei pentru această e­mi­­siune, ai cărei fani sînt deja. “Avem ne­voie de oameni pe care să-i rela­xăm. Ştim cu toţii că trăim într-o ţară destul de stresantă şi în­cor­da­tă şi a­tunci, o astfel de emisiune, ca­re prin­de şi în America, de ce nu ar prin­de la noi?! Eu zic că va avea succes, pentru că e făcută de profesionişti cu pro­fe­sionişti”, spune Aurelian Te­mi­şan.

“Sper ca producătorii să facă, la un mo­­ment dat, o ediţie şi cu vedete. Ca să vedem ce muzica ascultă vedetele şi dacă se pricep”, spune Daniel Ior­dă­chioaie, care ar vrea să-l vadă printre concurenţi pe preşedintele României, Traian Băsescu.

O-la-la! – sîmbătă, 20.30, PRO TV