O lege va interzice românilor să-și închidă caloriferele

Apropo.ro / 07.02.2014, 15:15
O lege va interzice românilor să-și închidă caloriferele
Președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Doru Ciocan, este de părere că românii nu au dreptul să închidă caloriferele din locuință atunci când vor ei.

Locatarii care își închid singuri caloriferele din locuințe nu vor mai avea voie să facă acest lucru, prin lege. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a decis să pună capăt acestor practici.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Vom găsi o formulă matematică într-un program de calcul și îi vom obliga prin lege pe cei care și-au închis repartitoarele și care primesc căldură de la vecinii cu căldura pornită să plătească gigacaloria consumată„, a declarat Doru Ciocan, președintele ANRSC.

Președintele ANRSC mai spune că legislația la care lucrează va fi aplicabilă din viitorul sezon rece și că va fi un sistem apropiat de cel paușal. „Toți care locuiesc la bloc vor fi obligați să plătească o temperatură de confort. Se va verifica pe datele de intrare la fiecare apartament și din programul de calcul și vor plăti la fel. Se va ajunge apropiat de sistemul paușal, dar vom reduce consumul furnizat de RADET cu cel puțin 20-25%”.

Închiderea caloriferelor este valabilă și la cei care au centrale termice. Dacă unul are centrală termică și a plecat în vacanța de iarnă o lună și o închide complet, tot vecinii îi dau căldură 16-18 grade.”, declară Doru Ciocan, președinte ANRSC.