O listă de haine bebeluși esențiale pentru nou-născutul tău

De: ApropoTV.ro / 13.01.2023, 11:23
O listă de haine bebeluși esențiale pentru nou-născutul tău

Atunci când un nou-născut este pe drum, există multe lucruri pe lista de lucruri de făcut a părinților. De la pregătirea casei lor pentru bebeluși, citirea tuturor cărților de sarcină și post-gestație, pregătirea camerei copilului și, cel mai important, cumpărături pentru a umple dulapul nou-născutului.

Pentru a le ușura lucrurile viitorilor părinți, am decis să ajutăm puțin cu lista noastră de haine bebeluși esențiale pentru un nou-născut.

Urmează așadar să elaborăm lista noastră cu haine bebeluși esențiale pentru nou-născut și copilul tău nu numai că va arăta super drăguț, dar va avea mereu ceva de îmbrăcat. Deoarece mărimea bebelușului tău se schimbă foarte mult în primul an, facem o listă de verificare a hainelor esențiale de care nou-născutul tău va avea nevoie în primele trei luni. După ce nou-născutul tău crește puțin, poți repeta aceeași listă de haine bebeluși, dar cu o altă mărime.

1. Lenjerie de corp (body/onesie)

Vei avea nevoie de 8-10 lenjerii de corp. În acest fel, ai câte una pentru fiecare zi a săptămânii și câteva în plus în cazul în care nu ai avut timp să speli rufele sau dacă nou-născutul tău a pătat body-ul drăguț pe care îl poartă deja. Sfat: Optează pentru body-uri cu fermoar în loc de cele cu nasturi, sunt mult mai ușoare și mai rapide. Dacă bebelușul tău s-a născut vara, optează pentru body-urile cu mânecă scurtă, cele lungi sunt mai bune pentru iarnă.

2. Topuri

Topurile sunt cu siguranță o îmbrăcăminte esențială pentru nou-născutul tău și vei avea nevoie de cel puțin 8-10 topuri. Indiferent de tipul de top pe care vrei să îl iei pentru nou-născutul tău, asigură-te că deschiderea topului este suficient de largă, pentru a fi mai ușor atunci când îl îmbraci, și că are suficient spațiu în jurul gâtului.

3. Pantaloni

Indiferent dacă ai o fetiță sau un băiețel, vei avea nevoie de cel puțin cinci perechi de pantaloni. Pentru o fetiță ai putea opta pentru jambiere, de culori diferite, în acest fel poți să le asortezi cu ușurință. În ceea ce privește un băiat, mini-pantalonii de trening confortabili sunt o alegere excelentă și sunt ușori în timp ce îți îmbraci bebelușul. Pentru iarnă, asigură-te că optezi pentru pantaloni de trening care sunt căptușiți pe interior.

5. Bodysuits

Acestea sunt maiourile bebelușului tău și sunt cu siguranță un articol vestimentar indispensabil pentru nou-născutul tău. Se poartă pe sub hăinuța lor și sunt agățate în partea de jos, ca un onesie. De obicei, sunt vândute în pachete. Un pachet de body-uri ar trebui să fie în regulă pentru nou-născutul tău.

6. Pijamale

Lista ta de haine de bebeluși esențiale pentru nou-născutul tău nu este completă fără pijamale/haine de dormit. Nu este nimic mai drăguț decât să îți îmbraci nou-născutul în costume de dormit adorabile. Vei avea nevoie de aproximativ 6-8 costume de dormit pentru nou-născutul tău în primele trei luni. Asigură-te că tipul de pijamale de dormit pe care îl alegi este confortabil pentru nou-născutul tău. Țesăturile moi, cum ar fi bumbacul, sunt de obicei confortabile și se potrivesc foarte bine.

7. Șosete

Șosetele sunt un lucru din care ar trebui să iei o mulțime, 6-8 perechi de șosete vor dura pentru nou-născutul tău primele trei luni. De asemenea, ai putea obține două perechi de încălțăminte bebeluși, precum cizmulițe, pe care să le poarte atunci când îi scoți afară.

8. Mănuși

Mănușile sunt cel mai important articol vestimentar de pe lista de verificare pentru elementele esențiale pentru nou-născutul tău. În primele câteva luni, trebuie să acoperi mâinile nou-născutului tău cu mănuși, pentru a-l împiedica să se zgârie. Optează pentru patru perechi de mănuși pentru primele trei luni.

9. Pălării

Indiferent dacă bebelușul tău s-a născut iarna sau vara, o pălărie este un articol vestimentar esențial pentru nou-născutul tău. Iarna îi ține cald de frig, iar vara îi va proteja de razele nocive ale soarelui. Cu toate acestea, nu este nevoie să achiziționezi multe pălării, deoarece majoritatea bebelușilor reușesc să o dea jos. Optează pentru patru pălării, ar trebui să fie de ajuns, poate chiar două.

10. Jachete

Sunt puține haine de bebeluși care se încadrează în această categorie: cardigane sau jachete căptușite. Deoarece nou-născuții au tendința de a răci foarte ușor, asigură-te că achiziționezi câteva jachete pentru a le ține de cald. Pentru vară, un cardigan este mai potrivit, în timp ce pentru iarnă, jachetele căptușite și păturica wrap sunt suficient de bune.