O lume nebuna-nebuna

Apropo.ro / 03.01.2006, 15:19
O lume nebuna-nebuna
În mod normal, de sarbatori mancam, bem, vorbim, radem. La televizor lucurile se schimba radical! Pare ca omenirea a înnebunit puțin. Indigestii la oameni și caini, politicieni isterizați, aglomerație, comuniști romani și cubanezi, nebunie! Ca


În mod normal, de sarbatori mancam, bem, vorbim, radem. La televizor lucurile se schimba radical!

Pare ca omenirea a înnebunit puțin. Indigestii la oameni și caini, politicieni isterizați, aglomerație, comuniști romani și cubanezi, nebunie!

Ca în fiecare an, camerele de garda au fost pline de oameni care s-au ghiftuit pana la refuz.

Dar, cum bucuriile și necazurile se împart cu cei mai buni prieteni, ei și-au îndopat și animalele de companie.

Mai rau e ca acestea le-au ținut companie și la pat. În spitale diferite, se înțelege. Veterinarii sunt însa pregatiți pentru astfel de situații, pentru ca anual, de Craciun, au de-a face cu indigestii și hernii la pacienții patrupezi.

Daca tot vorbim de animale, locatarii de la gradinile zoologice au primit și ele cadouri: fructe și bomboane. Însa ele n-au avut timp sa se îmbolnaveasca, fiind prea preocupate cu distrugerea ambalajelor.

Credeam ca saloanele de fitness sunt închise de sarbatori, dar ne-am înșelat. S-au gasit cațiva amatori de alergat pe banda și ridicat de greutați, ca cica vor sa fie în forma de sarbatori. Fițe! Și așa o sarma se da jos în mai mult de o ora.

Nici cei care s-au aventurat prin munți, la schi, n-au avut probleme cu digestia. Printre ei și Marius Tuca, care s-a declarat foarte fericit ca a scapat de agitația din București.

Doar ca Bucureștiul pare a se fi mutat pe Valea Prahovei. Și asta nu numai din pricina blocarii traficului pe Valea Prahovei, ci și datorita prezenței unor VIP-uri precum Tariceanu, Copos, Macovei sau Udrea.

Lipsește din fotografia de familie Basescu. A lipsit doar un pic, numai cat a dat o raita prin Irak. Și pentru ca mergea bine cu sarmaua, Basescu a jucat și „capra”. Asta în timp ce soldații se luptau cu caltaboșii. Dar sa nu credeți ca Basescu a ramas necolindat. Grupuri de copii și ansambluri folclorice au venit la Cotroceni pentru a-i ura „Sarbatori fericite!”. Lozinca „Sa traiți bine!” nu putea sa lipseasca din program. Dar în gura unor copii îmbracați regulamentar în portocaliu (va mai amintiți de Șoimii Patriei?), care l-au salutat pe Basescu militarește… – nu-i așa ca e puțin sinistru?

Craciunul se sarbatorește și în închisoare. Ioana Maria Vlas și-a decorat celula cu ce i-au trimis rudele. S-a gasit și pentru ea de-un cozonac și un pachet de țigari. Oricum, Vlas declara ca e mai bine în închisoare: are prieteni care-i scriu, a învațat o mulțime de meserii și, mai nou, s-a apucat de învațat drept penal.

Dar sa trecem de la racoare, la rece, deși cei pe care urmeaza sa vi-i prezentam nu par sa aiba probleme cu frigul. Nordicii și rușii sunt campionii scaldatului în apa înghețata. Ei spun ca e curativ, noi credem ca e o nebunie. Dar daca lor le place… Romanii au fost mai inventivi. De Craciun, zeci de oameni s-au înghesuit în bazinele termale de la Baile Felix. E-adevarat ca au aplicat o tehnica scoțiana, cu bai cand calde (în bazin), cand reci (cu zapada), dar au facut baie în natura iarna? Au facut! Cine e mai șmecher?

Lacrimi la mormantul Ceaușeștilor. Cațiva nostalgici comuniști s-au adunat sa aprinda cateva lumanari la capataiul tovarașilor, sa recite poezii și sa împarta coliva și vin roșu. Ceremonia s-a încheiat cu „Traiasca Partidul Comunist Roman!”. Brr, nu te pui cu Moș Gerila!

Tristețe și în Cuba. Asta pentru ca, de cațiva ani, Fidel Castro a interzis sarbatoarea Craciunului, cu toate ca se declara catolic convins. Singurul gest pe care l-a facut fața de concetațenii sai a fost sa ieftineasca sapunul, pasta de dinți și uleiul. Asta da, motiv de sarbatoare!

Tags: