O mica raceala si o mare doza de paracetamol au omorat-o

De: Tanase Dragos - Marian / 30.09.2011, 16:30
O mica raceala si o mare doza de paracetamol au omorat-o
O antrenoare de fitness, in varsta de 25 de ani, din Marea Britanie, a murit dupa ce a luat o supradoza de paracetamol, in urma unei banale raceli.

Anul trecut, cu doua saptamani inainte de Craciun, Donna Bishop a contactat o raceala in urma unei vizite in Scotia. Dupa ce a fost diagnosticata cu o infectie in piept, pentru care medicul de familie i-a prescris antibiotice, femeia nu a renuntat, totusi, la paracetamol.

Starea ei a continuat sa se deterioreze, pentru ca si medicamentele recomandate de medic contineau paracetamol, si in cele din urma a ajuns la spital acuzand stari de voma, ulcere la nivelul gurii si avand dificultati la inghitire.

Donna Bishop

Donna Bishop

Ea a ascuns specialistilor faptul ca lua in paralel paracetamol si a refuzat sa faca analizele recomandate de cadrele medicale pentru a vedea cauza acelor stari. A decedat anul acesta, in data de 4 ianuarie, si in urma unei anchete s-a stabilit ca decesul femeii a fost determinat de insuficienta hepatica, provocat de o supradoza de paracetamol.

E adevarat ca o suedeza a scapat cu o viata, dupa un tratament cu paracetamol, dar acest medicament a transformat-o intr-un monstru!