O miniserie TV “The Great Gatsby”, în pregătire la Hollywood

De: Loredana Toma / 27.01.2021, 17:49
O miniserie TV “The Great Gatsby”, în pregătire la Hollywood

Studiourile de film A+E Studios și ITV Studios America au bătut palma cu scenaristul Michael Hirst pentru a lansa o serie TV pe baza romanului “Marele Gatsby/ The Great Gatsby”, de Francis Scott Fitzgerald. Pentru moment, nu se știe pe ce platformă va fi difuzat serialul, însă canalul ales va fi unul premium, iar bugetul este unul mare.

De-a lungul timpului, au fost realizate mai multe adaptări ale celebrului roman, precum cea din 1926 cu  Warner Baxter în rolul lui Gatsby, cea din 1949 cu  Alan Ladd sau cea din 1974 avându-i pe Robert Redford și Mia Farrow în rolurile principale. În 2013, actorul Leonardo DiCaprio a intrat și el în pielea personajului Gatsby.

În miniseria pentru care Hirst va scrie scenariul și va fi și producător executiv alături de Michael London, prin casa de producție Groundswell Productions, va fi implicată și una dintre strănepoatele autorului, pentru mai multă acuratețe. Aceasta va avea rolul de consultant de producție și a precizat că “mereu și-a dorit ca romanul să aibă parte de o adaptare mai apropiată vremurilor actuale, iar Michael Hirst poate face lucrul acesta”, potrivit The Hollywood Reporter.

Hirst: “Am crescut, practic, cu Gatsby”

“Pare că mai toată viața mea am trăit alături de Gatsby, citindu-l, la început, pe vremea când eram în școală, apoi predându-l la Oxford în anii ’70 și apoi recitindu-l, periodic”, a spus Hirst.

“Acum, când America încearcă să se reinventeze, va trebui să avem o perspectivă proaspătă asupra acestei povești nemuritoare și să explorăm personajele în contextul actual al diferențelor rasiale și sexuale pe care le trăim azi”, a mai spus acesta. Hirst va explora tema comunității persoanelor de culoare din New York-ul anilor 1920, precum și subcultura muzicală.

CITEȘTE Și: Leonardo DiCaprio. Ce l-a convins să joace în “Marele Gatsby”!

Foto: Profimedia Images