O nava de croaziera italiana cu peste 4.000 de pasageri a naufragiat

De: Marian Andrei / 14.01.2012, 13:26
O nava de croaziera italiana cu peste 4.000 de pasageri a naufragiat
Croaziera navei Costa Concordia s-a sfarsit tragic in largul insulei italiene Giglio, trei persoane murind si 14 fiind ranite.

Armatorul Costa Crociere a precizat intr-un comunicat ca nava transporta 3.200 de pasageri si aproximativ 1.000 de membri ai echipajului si ca aceasta a pornit „din Savone intr-o croaziera pe Marea Mediterana, cu escale prevazute la Civitavecchia, Palermo, Cagliari, Plama de Majorca, Barcelona, Marislia si (inapoi) la Savone”.

Nava de croaziera s-a inclinat pe o parte si practic a atins fundul marii, fara a se scufunda insa in totalitate, in conditiile adancimii mici a apei, de doar cateva zeci de metri.

Luciano Castro, un martor, a declarat pentru agentia Ansa ca spre ora locala 21.30 (22.30, ora Romaniei), pasagerii „tocmai luau cina, cand lumina s-a stins, s-a auzit o izbitura, iar apoi un zgomot puternic, dupa care tacamurile au cazut pe jos”.

Un alt pasager, Mara Parmegiani, o jurnalista, a descris „scene demne de Titanic”, in care a avut loc o busculada intre persoanele evacuate, tipete si plansete.

Citeste mai mult despre naufragiul navei de croaziera Costa Concordia, pe Mediafax.