O noua Alfa Romeo

Apropo.ro / 28.02.2002, 12:42
O noua Alfa Romeo
Noua masina coupe 2+2 Alfa Romeo, proiectata de designerul Giugiaro va fi probabil starul salonului auto de la Geneva. In ciuda aspectului distinctiv pe care il au masinile Alfa Romeo, noul model are multe din caracteristicile Maserati Designerului Giorgetto Giugiaro i-a fost acordata

Noua masina coupe 2+2 Alfa Romeo, proiectata de designerul Giugiaro va fi probabil starul salonului auto de la Geneva. In ciuda aspectului distinctiv pe care il au masinile Alfa Romeo, noul model are multe din caracteristicile Maserati

Designerului Giorgetto Giugiaro i-a fost acordata libertate totala pentru a realiza un coupe de inalta performanta, el beneficiind si de ajutorul mecanicilor de la Fiat.

Aspectul neconventional al masinii este dat si de motorul amplasat in spatele axului frontal si punerea transmisiei diferentiale in spatele masinii, la fel ca la noul Maserati Spyder sau Coupe.

In plus, motorul V8 in 48 de valve a noului coupe are un unghi de 90 de grade la fel ca motorul noului Maserati. Insa, motorul care echipeaza Alfa Romeo are un plus de 10cc fata cei 4.244cc ai motorului Maserati. Coupe-ul Alfa foloseste aceeasi cutie electro-hidraulica de sase viteze cu comanda secventiala a transmisiei pe care Alfa l-a denumit Selespeed, Ferrari I-a spus F1 iar Maserati la denumit Cambiocorsa.

Nu este o coincidenta. Fiat considera ca datorita participarii mecanicilor de la Maserati la realizarea noii Alfa Romeo, aceasta va avea succes in America de Nord, Japonia si Germania unde Maserati are deja un nume.

Noua masina Alfa nu este compacata, ea avand o lungime de 4390 mm, 1890mm latime si 1290mm inaltime. Cabina este construita pentru a incapea patru persoane, doi adulti in fata si doi copii in spate.

La fel ca la celelalte masini „exotice” italiene usile se deschid vertical. Despre acest fapt Giugiaro a spus ca usile erau singurele detalii ale masinii care „erau proiectate avand deja un studiu de prefezabilitate”.

Mirel Mircea

Tags: