O nouă armă împotriva infracționalității: gâștele

De: Marian Andrei / 24.07.2013, 18:20
O nouă armă împotriva infracționalității: gâștele
Polițiștii chinezi din zonele rurale au, de la începutul anului, noi ajutoare în lupta împotriva infractorilor: cârduri de gâște "polițiste".

Site-ul oficial People’s Daily, cel care a anunțat știrea, face și o descriere a calităților care le recomandă pentru acest statut.

„Dintre toate păsările, gâștele sunt extrem de vigilente și au un auz neobișnuit de fin”  a declarat Zhang Quansheng, un șef de poliție din „județul” Shawan din provincia Xianjing pentru People’s Daily.

„Aceste păsări energice și curajoase s-au dovedit extrem de valoroase în lupta împotriva criminalității din provincia Xianjing iar acum sunt promovate activ în toată provincia. Sunt ca un radar care nu are nevoie de alimentare.”, a arătat Zhang, care a completat că „sunt mai bune decât câinii” în combaterea criminalității.

Zhang a dat și un exemplu de „misiune” îndeplinită cu succes de gâște. În luna iunie, gâștele au prins un infractor care a intrat prin efracție în sediul unei secții de poliție (LOL) și a vrut să fure o motocicletă. Cârdul de gâște l-a înconjurat imediat pe răufăcător, cu aripile întinse, și făcând suficientă gălăgie pentru a-l trezi pe ofițerul de serviciu (double LOL), care a reușit să-l prindă în flagrant delict pe hoț.