O nouă atenționare meteo poate fi emisă pentru intervalul 10-12 iunie

Apropo.ro / 07.06.2013, 18:00
O nouă atenționare meteo poate fi emisă pentru intervalul 10-12 iunie
Codul galben de inundații va fi ridicat vineri seara, dar ploile vor continua și în următoarele zile, în cantități însă mai mici, o nouă atenționare putând fi emisă luni dimineața, pentru intervalul 10-12 iunie.

Codul galben de inundații va fi ridicat vineri seara, dar ploile vor continua și în următoarele zile, în cantități însă mai mici, o nouă atenționare putând fi emisă luni dimineața, pentru intervalul 10-12 iunie, când pot fi înregistrate cantități mai importante de precipitații, dar nu „înspăimântătoare”, au anunțat, la Guvern, reprezentanții comandamentului pentru situații de urgență.

E posibil ca în orice zi și în orice localitate să fie soare de dimineața până la ora 15-16, iar atunci să fie o ploaie de 40 litri pe metru pătrat, după care să se oprească. Putem avea inundații locale, pe râurile mici, din cauza acestor fenomene caracteristice acestei perioade și care, pentru următoarele zece zile, pot apărea pe teritoriul României„, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Potrivit estimărilor Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, debitul Dunării la intrarea în țară va atinge, în perioada 14-15 iunie, o valoare maximă estimată la 10.500 de metri cubi pe secundă, sub valorile maxime de debite înregistrate în intervalul 11-13 aprilie 2013, respectiv de 11.900 de metri cubi pe secundă, când nu au fost înregistrate mari pagube.

Autoritățile au amintit că, în ultimele zile, două persoane au decedat din cauza fenomenelor meteo, respectiv o persoană luată de viitură în județul Vaslui și o altă persoană lovită de fulger în județul Prahova.

Citește mai multe detalii despre atenționarea meteo din zilele următoare, pe Mediafax.ro