O noua expozitie de grafica la MNAR

Apropo.ro / 26.07.2007, 10:56
O noua expozitie de grafica la MNAR
Cabinetul de Desene și Gravuri al Muzeului Național de Artă al României (MNAR) prezintă în perioada 25 iulie – 4 noiembrie 2007, în cadrul Galeriei de Artă Românească Modernă, expoziția "Descoperirea peisajului. Începuturile modernității


Cabinetul de Desene și Gravuri al Muzeului Național de Artă al României (MNAR) prezintă în perioada 25 iulie – 4 noiembrie 2007, în cadrul Galeriei de Artă Românească Modernă, expoziția „Descoperirea peisajului. Începuturile modernității românești”.

Selecția celor 38 de lucrări de grafică evidențiază multiplele fațete ale peisajului ca gen pictural și retrasează un istoric al modului în care au fost abordate spațiul și mișcarea în pictură la începuturile artei moderne românești.

Apariția peisajului în arta românească ca gen pictural a însemnat o eliberare față de constrângerile impuse de pictura oficială (portretul și compozițiile istorice) și o modernizare a viziunii plastice. Expoziția „Descoperirea peisajului. Începuturile modernității românești” prezintă trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistând asupra peisajului romantic.

Acest demers expozițional oferă publicului ocazia să admire opere ale unor artiști precum: Theodor Aman, Ion Andreescu, Carol Popp de Szathmary, Sava Henția, Henri Trenk, Ion Georgescu, lucrate în tehnici diverse (acuarelă, creion, cărbune etc.).

Publicul va putea de asemenea să aprecieze lucrările prin intermediul unor vizite cu ghidaj gratuit. Acestea vor fi susținute de organizatoarea expoziției, Petruța Vlad Murvai, specialist al Muzeului Național de Artă al României. Vizitele se vor desfășura în zilele de sâmbătă, 18 august, 15 septembrie și 20 octombrie 2007, de la orele 11.00. Participarea se face pe bază de programare.

Mediafax

Tags: