O noua înfrângere pt. Selecționata Bucureștiului în Challenge Cup

Apropo.ro / 15.01.2006, 14:37
O noua înfrângere pt. Selecționata Bucureștiului în Challenge Cup
Selecționata Bucureștiului a înregistrat, sâmbata, un nou eșec în grupa a III-a a Challenge Cup la rugbi, al cincilea din tot atâtea meciuri jucate, fiind învinsa, cu scorul de 27-13 (5-0), de formația engleza Gloucester, într-o partida disputata pe stadionul Ghencea II.

Selecționata Bucureștiului a înregistrat, sâmbata, un nou eșec în grupa a III-a a Challenge Cup la rugbi, al cincilea din tot atâtea meciuri jucate, fiind învinsa, cu scorul de 27-13 (5-0), de formația engleza Gloucester, într-o partida disputata pe stadionul Ghencea II.

Selecționata Bucureștiului a marcat prin Cornel Tatu, un eseu, și Dan Dumbrava, o transformare și doua lovituri de pedeapsa. Gloucester a reușit trei eseuri (Boer – 2, Garvey), un eseu de penalizare, doua transformari (Richard, Amor) și o lovitura de pedeapsa (Amor).

Antrenorul Selecționatei Bucureștiului, Marin Moț, a început meciul cu urmatorii jucatori:

15. Dan Dumbrava (Steaua) – 14. Catalin Nicolae (Steaua), 13. Robert Dascalu (Steaua), 12. Csaba Gal („U” Cluj), 11. Ioan Teodorescu („U” Cluj) – 10. Florin Vlaicu (Steaua), 9. Alexandru Lupu (Steaua) – 7. Daniel Carpo (Farul), 8. Cosmin Rațiu (Dinamo), 6. Madalin Baraulea (Steaua) – 5. Cristi Mocanu (Steaua), 4, Cornel Tatu (Steaua) – 3. Ion Paulica (Steaua), 2. Marcel Mihalache (Steaua), 1. Nicolae Nere (Steaua). Au mai jucat: 16. Radu Basalau (Steaua), 18. Stere Sponte (Steaua), 19. Stelian Burcea (Dinamo), 21. Catalin Fercu (Contor Zenner Arad) și 22. Iulian Andrei (Steaua).

În urma acestui rezultat, Steaua ocupa locul patru în grupa, ultimul, cu un singur punct. Grație victoriei obținute la București, Gloucester a câștigat grupa a III-a a Challenge Cup și s-a calificat în faza urmatoare a competiției, cu o etapa înaintea încheierii fazei grupelor.

„Am facut un meci bun și am mai reușit sa îndreptam din imaginea șifonata a echipei în urma meciului tur de la Glouchester (n.r. – pierdut cu scorul de 3-106). Din pacate arbitrajul ne-a defavorizat în câteva faze importante și pot spune, fara sa greșesc, ca diferența putea fi mult mai mica decât cea înregistrata pe tabela la finalul partidei. Aceste meciuri în compania unor echipe foarte puternice vor ajuta cu siguranța Steaua în partidele din campionat, dar și rugbiul românesc în general. Sa nu uitam ca doi jucatori de la Glouchester au salariul într-o luna cât toata echipa Steaua într-un an”, a afirmat la finalul meciului Marin Moț.

Antrenorul formației Gloucester, Dean Ryan, a afirmat ca scopul echipei engleze a fost sa câștige la București pentru a-și asigura astfel locul întâi în grupa. „Terenul greu ne-a pus destule probleme. Oricum, jucatorii români s-au prezentat mult mai bine decât în meciul disputat la noi acasa”, a subliniat Ryan.

Înainte de meci, oficialii clubului Gloucester s-au aratat surprinși de existența în curtea Complexului Sportiv Steaua a Monumentului Eroilor. Dupa ce li s-a explicat ca acesta este închinat eroilor cazuți în revoluția din 1989, printre care s-au numarat și doi rugbiști, Radu Durbac și Florica Murariu, oficialii englezi au rugat un vânzator de bilete aflat în apropiere sa cumpere câteva buchete de flori pe care le-au depus în fața monumentului, pastrând apoi un moment de reculegere.

La meciul dintre Steaua și Gloucester au asistat aproximativ 1.000 de spectatori, între care circa 300 de susținatori ai echipei engleze.

În celalalt meci al grupei, disputat vineri, s-au întâlnit echipele franceze Bayonne și Toulon, prima câștigând cu scorul de 62-0.

Mediafax