O noua modalitate de a face bani: Adobe isi va inchiria aplicatiile

De: Marian Andrei / 10.10.2011, 09:52
O noua modalitate de a face bani: Adobe isi va inchiria aplicatiile
Producatorul american de software Adobe Systems va face schimbari radicale in modalitatea prin care isi comercializeaza cele mai populare produse, urmand sa isi inchirieze aplicatiile pe internet.

Adobe va lansa luna viitoare un pachet denumit „Creative Cloud„, care le va permite clientilor sa inchirieze pe termen limitat (o luna, de exemplu) programele software ale companiei in loc sa achizitioneze o licenta care poate avea si un cost de 1.000 de dolari, a declarat Kevin Lynch, directorul tehnic al Adobe.

Noul serviciu le va permite clientilor si sa-si partajeze mai usor ideile prin intermediul internetului. Prin noul serviciu, aplicatiile Photoshop – de editare a fotografiilor, Dreamweaver – de design al paginilor web sau InDesign – de publishing vor putea fi descarcate pe baza unui abonament, prin internet. Adobe urmeaza sa anunte preturile pentru noul serviciu.

Noul serviciu ar putea ajuta Adobe, cel mai mare producator de soft grafic, sa se bazeze mai putin pe lansarea unor noi editii ale aplicatiilor sale si sa obtina venituri mai mari, potrivit lui Lynch.