O noua modalitate de calcul a taxei auto

Apropo.ro / 20.02.2008, 14:27
O noua modalitate de calcul a taxei auto
Taxa auto va fi calculata diferentiat, in functie de emisiile CO2 pentru masinile Euro4, iar pentru celelalte autovehicule va fi aplicata actuala formula.

Taxa auto va fi calculata diferentiat, in functie de emisiile CO2 pentru masinile Euro4, iar pentru celelalte autovehicule va fi aplicata actuala formula – conform normei de poluare, data de emisiile de noxe si cilindree -, insa sumele vor creste sensibil fata de propunerea aflata in dezbatere.

Guvernul a decis, in sedinta de azi, sa trimita Comisiei Europene o noua scrisoare privind taxa de poluare auto, in care va fi prezentata o alta formula de calcul a taxei, corelata cu emisiile de carbon, informeaza Mediafax.

Varujan Vosganian a anuntat ca nu se pune problema returnarii banilor catre cei care au platit deja taxa, in cazul in care actul normativ va avea acordul oficialilor de la Bruxelles, iar procedura de infrigement va fi suspendata. Totodata, Vosganian a admis posibilitatea returnarii unor diferente, asupra carora s-a pronuntat instanta, situatie intalnita in Ungaria.

Citeste mai mult la Mediafax