O noua partie de schi va fi amenajata în judetul Covasna

Apropo.ro / 05.01.2007, 09:05
O noua partie de schi va fi amenajata în judetul Covasna
O noua pârtie de schi va fi deschisa, în acest an, în judetul Covasna, valoarea totala a investitiei ridicându-se la un milion de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. Primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca


O noua pârtie de schi va fi deschisa, în acest an, în judetul Covasna, valoarea totala a investitiei ridicându-se la un milion de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca proiectul de fezabilitate privind construirea unei pârtii de schi în zona a fost finalizat si potrivit acestui proiect valoarea investitiei se ridica la circa 1 milion de euro.

La Malnas, lucrarile de amenajare a unei pârtii au fost stopate înainte de anul 1990, când s-au amplasat stâlpii pentru curent electric, urmând ca în acest an lucrarile sa fie reluate.

Kasleder Jozsef afirma ca trebuie rezolvata, în primul rând, problema curentului electric si pe urma achizitionarea teleschiului, de o lungime de 1.800 de metri.

Primaria comunei Malnas poarta discutii cu potentiali investitori care ar fi dispusi sa achizitioneze teleschiul, iar daca nu vor ajunge la un acord atunci vor asigura fonduri din bugetul local. Valoarea teleschiului, care urmeaza a fi cumparat din Elvetia, se ridica la 27.000 de euro.

De asemenea, Primaria se va ocupa si de amenajarea drumului pâna la pârtie, dar si a unui lac unde pe timpul iernii se va putea patina, iar vara se va pescui.

În judetul Covasna sunt trei pârtii de schi, la Baile Sugas, Ghelinta si Comandau.

Mediafax