O nouă suspendare în ciclism

De: Dragos Tanase / 21.12.2012, 09:52
O nouă suspendare în ciclism
Rutierul Denis Galimzianov (Katusha), câștigător al cursei Paris - Bruxelles în 2011, a fost suspendat doi ani pentru dopaj, a anunțat, joi, Agenția Rusă Antidoping.

Galimzianov, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat pozitiv cu EPO în luna martie și suspendat provizoriu în aprilie, de către Uniunea Ciclistă Internațională. Ulterior el a admis că s-a dopat și a renunțat la analiza eșantionului B.

Uniunea Ciclistă Internațională a exclus în noiembrie echipa Katusha din WorldTour, acuzând în special conducerea sa că nu face suficiente eforturi în domeniul antidoping. Pentru a participa la cursele importante, Katusha trebuie să aștepte o invitație a organizatorilor.

O altă suspendare de răsunet este cea a rutierului Lance Armstrong, care – în data de 24 august a.c. – a primit interdicție pe viață din partea Agenției Americane Antidoping și a fost deposedat de toate rezultatele sportive obținute din 1998 până în prezent, între care se numără și șapte victorii în Turul Franței, din cauza dovezilor certe de dopaj.

Lance Armstrong

Lance Armstrong

De altfel, anul acesta, au apărut noi noi dezvăluiri despre metodele folosite de Lance Armstrong pentru a se dopa. Rutierul s-a retras din activitate în 2011.

Citește declarația antrenorului echipei Katusha, Viaceslav Ekimov, pe Mediafax.ro