O noua victorie pentru Dinamo

Apropo.ro / 18.07.2007, 18:42
O noua victorie pentru Dinamo
Dinamo a reusit calificarea in finala turneului "Wustenrot Versicherung Cup", dupa ce au invins cu 2-1 pe cehii de la SK Dynamo Ceske Budejovice. Partida a inceput in nota de dominare a echipei antrenate de Mircea Rednic, Niculescu in minutele 4 si 11 avand doua bune situatii de a marca.

Dinamo a reusit calificarea in finala turneului „Wustenrot Versicherung Cup”, dupa ce au invins cu 2-1 pe cehii de la SK Dynamo Ceske Budejovice.

Partida a inceput in nota de dominare a echipei antrenate de Mircea Rednic, Niculescu in minutele 4 si 11 avand doua bune situatii de a marca.

Insa, contrar cursului jocului, cehii au reusit sa marcheze, in minutul 12, cand au profitat de greseala lui Radu Stefan.

Dinamo a raspuns imediat, Danciulescu fiind foarte aproape de a marca un gol spectaculos, insa foarfeca acestuia a lovit stalpul din stanga portii aparate de portarul ceh.

In minutul 16, Niculescu a fost si el aproape de gol, cand a lovit transversala dintr-o lovitura libera „specialitatea casei”.

Egalarea a venit firesc, in minutul 22, dupa o actiune personala a lui Zicu, in care dribleaza 4 jucatori cehi, mingea ajunge la Danciulescu care suteaza spre poarta, mingea este respinsa ajungand la acelasi Zicu care trimite cu capul in poarta cehilor.

Forcingul dinamovist a continuat si dupa egalare, „cainii” ratand o serie de ocazii, cea mai mare fiind irosita de Claudiu Niculescu, in minutul 44, cand dupa „un-doi” cu Danciulescu, a ramas singur cu portarul ceh, l-a driblat insa cehii au respins, printr-un aparator, din fata portii goale. Astfel, la pauza scorul a ramas egal, 1-1.

In minutul 55 Zicu isi aduce echipa in avantaj cand, in urma unei frumoase actiuni colective, a sutat plasat din interiorul careului de 16 metri.

Dupa gol, Dinamo a pus stapanire pe joc, insa au irosit oportunitatile pe care le-au avut, cea mai mare fiind ratata de Bratu, in minutul 69, cand a reluat defectuos, din vole, din marginea careului de 6 metri, o minge pe care scria gol.

Pana la final, „cainii” au controlat partida, insa nu au mai amenintat serios poarta cehilor. 2-1 si Dinamo se califica in finala turneului.

„Cainii” au inceput in formula: Romanovs – Blay, Nastase, St. Radu , Pulhac – Margaritescu – Bratu, Cristea, Zicu – Niculescu, Danciulescu.

Mirel Mircea