O noua zi în forma maxima

Apropo.ro / 30.08.2004, 11:46
O noua zi  în forma maxima
Ziua buna se cunoaște de dimineața. Alunga somnul cu un duș rece și un masaj revigorant, cu produse energizante și reda stralucire pielii și parului cu extracte naturale eficiente. Duș rece pentru înviorare Cel mai bun remediu pentru "trezire" este

Ziua buna se cunoaște de dimineața. Alunga somnul cu un duș rece și un masaj revigorant, cu produse energizante și reda stralucire pielii și parului cu extracte naturale eficiente.

Duș rece pentru înviorare
Cel mai bun remediu pentru „trezire” este dușul rece. Stimuleaza circulația, regenereaza pielea și îți da un plus de energie. Începe cu picioarele, apoi direcționeaza jetul de apa spre decolteu. În zona sanilor fa-ți un masaj cu jetul de apa, executand mișcari circulare.

Alege un gel de duș energizant
Pentru spalare, folosește un produs care are proprietați de revigorare. Extractul de citrice stimuleaza și învioreaza, extractul de alge revitalizeaza și relaxeaza mușchii, iar uleiul de jojoba are și efect de peeling.

Masaj pentru mai multa energie
Sapunește-ți bine spatele, cu ajutorul unei perii cu maner lung, și maseaza-l energic. Acest peeling curața eficient pielea, îndeparteaza stratul de celule moarte și tonifica țesuturile.

„Baie” cu spray-uri hidratante
Șterge-ți bine pielea cu un prosop aspru, apoi aplica o crema hidratanta. Daca te grabești, poți folosi spray-uri hidratante, foarte eficiente și absorbite rapid de piele. Nu uita sa aplici crema și pe spate. Opteaza pentru produse pe baza de extracte naturale și vitamine: mușețelul activeaza circulația sangvina, algele marine sau menta detoxifica și tonifica țesuturile, vitaminele E și C stimuleaza procesul de regenerare a epidermei etc.

Masca hranitoare pentru piele uscata
Epiderma bronzata este (inevitabil) uscata. Pentru a-i restabili nivelul optim de sebum, folosește o crema hidratanta, cu un procent mai mare de substanțe grase. Întinde-o pe toata suprafața corpului, sub forma unei maști. În zonele afectate de celulita aplica un produs specific. Dupa ce surplusul de crema s-a uscat pe piele, îndeparteaza-l prin frecare. Astfel, pielea va fi hidratata și hranita corespunzator, iar țesuturile – tonifiate, datorita masajului.

Cearcanele cu castravete se trateaza
Un efect rapid de atenuare a cearcanelor sau a pleoapelor umflate îl poți obține cu 2 rondele de castravete. tine-le un minut la frigider, apoi aplica-le pe pleoape. Sunt recomandate și cremele pentru ochi cu extract de albastrele, germeni de grau sau extract de gutui.

Cocteil de vitamine pentru pielea descuamata
Daca pielea ta se cojește în urma expunerii la soare, „trateaz-o” cu un cocteil de vitamine. Amesteca (în cantitați egale): suc de roșii, suc de castraveți, suc de morcovi, lapte, 2-3 lingurițe de malai și 2-3 lingurițe de miere. Adauga și apa minerala, apoi ține cocteilul la frigider timp de o jumatate de ora. Aplica preparatul pe piele, executand un masaj ușor, apoi lasa-l sa acționeze circa 15 minute.

Peeling pentru un ten încarcat
Pentru curațarea tenului, folosește o masca din tarațe de grau înmuiate în lapte sau infuzie de mușețel, iar pentru hranirea ei, un amestec compus din avocado (sau piersici, morcovi, kiwi, portocale), galbenuș de ou și suc de lamaie. Ingredientele conțin vitamine care stimuleaza funcțiile pielii, o energizeaza și-i confera protecție contra acțiunii radicalilor liberi.

Alege crema potrivita
Un plus de hidratare al tenului îl poți obține daca folosești produse pe baza de extract de maceșe, ulei de avocado, aloe vera sau ulei de trandafiri. Iritarea tenului poate fi calmata cu un produs care conține extract de flori de tei, iar excesul de sebum poate fi reglat cu ajutorul unei creme pe baza de extract de ananas sau citrice.

Balsam natural pentru buze
Epiderma lor este delicata și lipsita de glande sebacee, iar soarele o usuca foarte repede. Pentru a le hidrata și a preveni craparea buzelor, aplica un amestec de miere cu smantana.

Protecție pentru întreaga zi
Deodorantul ideal este cel care îndeparteaza mirosul neplacut al transpirației, fara a irita pielea sensibila din zona axilelor. Produsele pe baza de extracte de levanțica sau salvie sunt foarte eficiente, avand proprietați de prevenire a transpirației, dar și de calmare a iritațiilor.