O pisica a ajuns acasa dupa ce a parcurs 2.900 de kilometri in cinci ani

Apropo.ro / 16.09.2011, 11:28
O pisica a ajuns acasa dupa ce a parcurs 2.900 de kilometri in cinci ani
O pisica din SUA, rasa Calico, a reusit sa ajunga acasa dupa ce a parcurs 2.900 km intre Colorado si New York.

Acum cinci ani o pisica pe numele Willow a disparut din curtea stapanilor ei din Boulder, Colorado. Pisica a aparut saptamana aceasta dupa ce a parcurs 2.900 de kilometri pana in New York.

Cum au reusit sa dea de ea stapanii? Cu ajutorul unui microcip de identificare, de dimensiunea unui bob de grau, pe care i-l pusesera acestia.

Dupa ce au cautat-o ceva vreme, stapanii au renuntat la ideea de a o mai gasi, mai ales ca zona in care se pierduse era impanzita de coioti si bufnite (presupunand ca a fost prinsa) si s-au mutat la New York.

Spre surprinderea acestora, pisica a reusit cumva sa ajunga in New York si dupa ce a fost gasita de autoritati, in urma unei scanari a microcip-ului radio, au putut fi identificati si proprietarii.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Ingrijire a Animalelor din New York a declarat ca Willow arata foarte bine, ba chiar putin plinuta pentru talia ei, asa ca au presupus ca cineva a ingrijit-o, odata ce a ajuns in oras.

Microcip-urile pentru animale sunt dispozitive pasive RFID (Identificare prin Radio Frecventa) care nu depasesc dimensiunea unui bob de grau si costa sub 100$.

Odata reuniti cu pisica lor, stapanii au declarat ca toate animalele lor de casa detin cate un astfel de dispozitiv si, in gluma, au spus ca si-ar pune si la copii asa ceva daca s-ar putea.