O pisică paralizată învață din nou să alerge (Video)

De: Gabriela Voicu / 29.01.2013, 16:20
O pisică paralizată învață din nou să alerge (Video)
Flipper, o pisică paralizată din SUA, învață din nou să meargă cu ajutorul unei proteze speciale.

O pisică paralzată, despre care se credea că nu mai are șanse de supraviețuire, învață din nou să meargă datorită unor elevi care i-au creat o proteză specială.

Flipper are coloana vertebrală atât de afectată încât o parte a corpului tinde să se miște într-o direcție în timp ce alta se orientează către altă direcție, potrivit CNN.

Medicul veterinar Herry Gurney de la Aspen Park Vet Clinic spune că pisica ar fi fost eutanasiată pentru a nu se mai chinui, însă viața ei a fost salvată după ce el a apelat la ajutorul unor elevi care studiaza robotica la liceul Conifer din Denver, Colorado. Aceștia au acceptat imediat să ajute pisica și au realizat un set de proteze care o ajută să meargă.

Faptul că felina are coloana vertebrală răsucită ca firul unui telefon clasic a pus probleme multor persoane care au încercat să o ajute. Elevii au găsit, însă, o metodă de a ajusta proteza numită „Cat Cart” în așa fel încât animalul să-și găsească echilibrul în timpul mersului.

Dispozitivul este dotat cu roți și ajută pisica în vârsta de 9 luni saă își concentreze forța în picioare când tinde să îți îndrepte coloana.

Medicii speră ca problema lui Flipper să poată fi atenuata cu vârsta. Până atunci, însă, ea pare fericită să poată merge susținută de noua proteză și chiar a început să alerge din nou, așa cum puteți vedea în clipul de mai sus.