O primă eliminare din echipa lui Sorin Bontea: „Am fost tentat să trimit un om al lui Florin acasă”

Apropo.ro / 06.06.2018, 11:07
O primă eliminare din echipa lui Sorin Bontea: „Am fost tentat să trimit un om al lui Florin acasă”
Seara de marţi a adus la „Chefi la cuţite” o a doua victorie pentru echipa galbenă şi o primă eliminare din echipa condusă de chef Sorin Bontea. După o confruntare pe echipe în care tema le-a impus să recreeze preparate cu ajutorul unor imagini, chef Scărlătescu şi bucătarii în tunici galbene au fost cei care au adunat cele mai multe voturi, motiv pentru care trupele rivale au fost trimise la duel. După o altă provocare culinară, 3 bucătari s-au aflat la egalitate de puncte, iar în cele din urmă proba de baraj a stabilit verdictul serii: Vlad Alb, din echipa verde, a părăsit show-ul în aplauzele tuturor: “De obicei, cel care pleacă este cel certat de chefi, că a făcut o prostie. De data asta, te felicităm!”.

Cotletul de berbecuţ cu cannelloni de dovlecel şi brânză a fost pariul sigur către inimile juraţilor, artiştii de circ ce au decis că echipa lui Cătălin Scărlătescu merită să câştige. După ce banda le-a dat mari emoţii, voturile care au stabilit clasamentul final au creat o adevărată isterie în platou. A doua victorie a galbenilor i-a făcut să se bucure şi să danseze alături de mentorul lor, care pare că începe să se obişnuiască cu rolul de învingător. La polul opus, ştrumfii jedi şi echipa verde au intrat la duel, iar tema impusă nu a fost dificilă, dar a inclus ingrediente capcană care au fost folosite strategic de concurenţi. Contracronometru, cei 10 bucătari din proba individuală au pregătit paste, dar nu cei care au gătit cu trufe, creveţii, sau brânză s-au încurcat, ci cei care au primit ciocolată, măr sau carne tocată. La egalitate de puncte, Ciobi, Bogdan şi Vlad au intrat într-un ultim test de baraj, în care au avut de gătit risotto. Doi bucătari din echipa albastră şi un bucătar din echipa verde au trăit momente cu adevărat tensionate aseară, însă şi în culisele platoului s-a dat o luptă, căci chefii s-au aprins în discuţii contradictorii. Rivalitatea dintre chef Florin şi chef Cătălin a prins contur, iar fiecare s-a declarat nemulţumit de atitudinea celuilalt faţă de concurenţii din echipa sa: “Fii corect! Votează farfuria, nu vâna oameni. Oricine ar fi primit cacao din echipa ta nu cred că s-ar fi descurcat!”, afirma Florin Dumitrescu.

Preparatele finale ale celor trei concurenţi au fost savuroase, iar standardul ridicat al farfuriilor a îngreunat alegerea chefilor. Stilul asemănător de gătit al bucătarilor jedi le-a dat de înţeles chefilor cine se află în spatele farfuriilor, însă trio-ul de juraţi a rămas obiectiv, motiv pentru care au ales ca Vlad Alb să fie cel care părăseşte competiţia: „Am fost tentat să trimit un om al lui Florin acasă, dar am ales să fiu corect. Azi pierd un om, dar voi câştiga în viaţă”, afirma chef Sorin Bontea. Astfel, mentorul verzilor s-a confruntat aseară cu prima eliminare din trupa sa de bucătari, iar pentru Vlad experienţa „Chefi la cuţite” s-a sfârşit cu zâmbetul pe buze: “Ce mi-a plăcut la el este că este conştient de nivelul său şi a apreciat mult ca a ajuns în echipa verde. Sunt foarte mândru de el şi el este foarte mândru că a ajuns până aici.”, a mărturisit chef Bontea.
Au mai rămas doar 14 bucătari în competiţie, dar lupta continuă în confruntările de săptămâna viitoare, difuzate luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1. Concurenţii ce se află în cursa către premiul sezonului de poveste au ajuns la jumătatea drumului, iar gândul semifinalei şi finalei îi va motiva să dea tot ce au mai bun la bancurile de lucru: “Suntem singuri împotriva tuturor. Deja tensiunea este mult prea mare. De acum încolo e război deschis.”

Tags: