O primă eliminare în echipa galbenă: Chef Scărlătescu rămâne cu 5 bucătari: ,,Am un nod în gât!”

Apropo.ro / 05.06.2018, 12:31
O primă eliminare în echipa galbenă: Chef Scărlătescu rămâne cu 5 bucătari: ,,Am un nod în gât!”
Războiul nu a fost deloc uşor luni seară la “Chefi la cuţite”, iar tensiunea dintre concurenţi şi dintre chefi a atins cote maxime. Deşi a avut avantajul de a stabili ingredientul de bază al fiecărei trupe de bucătari, norocul nu a fost de partea lui Cătălin Scărlătescu. Juratul nu doar că a avut patru oameni din echipa sa în proba de baraj, dar a rămas şi fără unul din bucătarii de bază din formula aleasă pentru sezonul de poveste. Aşa se face că Mikloş Tolnai a părăsit competiţia şi a destabilizat moralul echipei galbene: ,,Am un nod în gât. Mikloş mi-a rupt o bucată din echipă.”, afirma chef Scărlătescu la finalul serii.

După o confruntare “la cuţite” în bucătărie, probă în care cele trei echipe au gătit pulpă de raţă, piept de raţă şi foie gras, chef Dumitrescu şi chef Scărlătescu au intrat alături de echipele lor la duel. Dacă primul s-a confruntat în battle cu un ingredient mult prea rafinat pentru tema tradiţional românească de aseară, ficatul de raţă, al doilea s-a lovit de dezorganizarea propriei echipe. Astfel, jurizarea făcută de oaspeţii speciali „Chefi la cuţite”, localnicii din zona rurală, a ţinut cont de savoarea autentică a preparatelor puse pe bandă. Farfuria echipei verzi a fost pe placul celor mai mulţi, iar chef Bontea a sărbătorit alături de trupa sa o altă victorie în confruntările din acest sezon: „Păi credeţi că mă lasă pe mine oltenii mei? Fu pe placul lor..o făcui ca în Oltenia! L-am făcut şi pe Fernando oltean!”.

Bătălia probei individuale a pus mese conceptul BIO, iar concurenţii au tras la sorţi şi au stabilit ce au de gătit colegii de la celălalte bancuri de lucru. Castravetele, roşiile cherry, dovlecelul, bananele şi lămâia au fost ingredientele vedetă din farfuriile finale, iar fiecare concurent din echipa galbenă şi albastră şi-a pus la bătaie creativitatea pentru a le servi chefilor un autograf culinar savuros şi sănătos. După degustarea preparatelor individuale, Gina Pistol a dat un verdict neaşteptat: patru dintre concurenţi au obţinut cel mai mic număr de voturi, aflându-se la egalitate. Spre surprinderea lui Cătălin Scărlătescu, toate farfuriile ce nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor au fost din echipa sa, motiv pentru care Mikloş, Antoanela, Amedeo şi Răzvan au intrat la proba de baraj.

Ultima încercare din ediţia de luni seară a fost un preparat final care să aibă la bază cartoful. În doar 45 de minute, cei 4 bucătari din echipa galbenă s-au luptat crâncen pentru a-şi păstra locul în competiţie, iar prietenia sudată în tot acest timp s-a transformat subit în rivalitate. Risotto-ul cu cartofi pregătit de Mikloş Tolnai a fost ultimul în preferinţele chefilor, motiv pentru care concurentul a părăsit aseară competiţia: ,,Mă simt trist, dar şi împlinit. Am avut o zi proastă care şi-a spus cuvântul. A fost o experienţă.”. Echipa galbenă rămâne de astăzi în 5 bucătari, iar prima eliminare pare să îi dea de gândit lui chef Cătălin:  “La cât de tare şi puternic l-am văzut pe Mikloş..s-a stins mai repede decât credeam.”

Lupta continuă în această seară cu o altă confruntare pe echipe ce va restabili rândurile în bucătăria “Chefi la cuţite”. Ce echipă va câştiga, care este tema probei de astăzi, ce invitaţi speciali vor sta la masa jurizării, dar şi cine va iesi din competiţie, telespectatorii vor afla diseară, de la 20:00 pe Antena 1.