O profesoară alergică la copii dă în judecată liceul care a transferat-o

De: Gabriela Voicu / 17.01.2013, 14:30
O profesoară alergică la copii dă în judecată liceul care a transferat-o
Maria Waltherr-Willard, o profesoară în vârstă de 61 de ani, dă în judecată un liceu american din cauza unei fobii.

O fostă profesoară de liceu dă în judecată instituția de învățământ în care a lucrat, motivând că a fost discriminată din cauza unei fobii față de elevii cu vârste fragede pe care a dezvoltat-o.

Maria Waltherr-Willard, în vârstă de 61 de ani, a fost profesoară de spaniolă și franceză la Liceul Mariemont din Cincinnati, începând cu 1976. În 2009, ea a fost transferată la o școală în care a fost nevoită să predea unor elevi din ciclurile primar și gimnazial.

În momentul în care a început să lucreze cu copiii i s-a declanșat fobia. Ca urmare, ea a devenit hipertensivă, ceea ce a determinat-o să se pensioneze anticipat la jumatatea anului școlar 2010-2011.

În plângerea depusă la tribunalul din Cincinnati, Ohio, fosta profesoară declară că autoritățile din învățământ au încălcat legea care reglementează drepturile persoanelor cu dizabilități și nu au luat în considerare fobia când au mutat-o la gimnaziu. Deoarece i-au fost ignorate cererile de a a se întoarce la liceu, ea s-ar fi îmbolnăvit.

Femeia vrea să fie despăgubită, dar compensațiile pe care le cere nu au fost încă formulate.

O profesoară are fobie la elevi

Gary Winters, avocatul care reprezintă liceul în care a lucrat Willard spune că motivul pentru care ea fusese transferată a fost modificarea cursului de franceză prin integrarea în mediul online, iar cealaltă școală avea nevoie de o profesoară de limba spaniolă. Winters crede că fosta profesoară a făcut demersul în instanță pentru că vrea bani.

Maria Waltherr-Willard a mai declarat la tribunal că își tratează fobia din 1991, adăugând că suferă de anxietate și că se confruntă cu o afecțiune gastrointestinală. În plus, ea se plânge că a pierdut până acum circa 100.000 de dolari, venitul pe care l-ar fi acumulat până în prezent dacă nu ar fi fost nevoită să se pensioneze.

Procesul a fost intentat în iunie 2012 și va începe luna viitoare. Avocatul femeii nu a comentat deocamdată.