O rochita si-o fundita sau bluzon si pantalon?

De: Manuela Stoicescu / 28.12.2007, 14:14
O rochita si-o fundita sau bluzon si pantalon?
Noaptea de Revelion ameninta inca o data: buclucasa si aducatoare de adevarate napaste sau dileme vestimentare, te surprinde cumva in fiecare an...

Noaptea de Revelion ameninta inca o data: buclucasa si aducatoare de adevarate napaste sau dileme vestimentare, te surprinde cumva in fiecare an atunci cand te afli in fata sifonierului sau a vreunei vitrine garnisite intrebandu-te care sunt ingredientele unei aparitii cat mai "devastatoare". Poate te gandesti insa la o prezenta ceva mai casual, subliniata doar de un accesoriu de efect.

Oricum ar fi, problemele sunt garantate. Cum sa iesi in evidenta dar nu prea mult? Cum sa fii stralucitoare si totusi sa nu fi confundata cu Pomul de Craciun? Cum sa impresionezi dar nu astfel incat sa-ti apara numele in vreo fraza de genul "Ai vazut ce rochie are? Nu stiu unde-o fi gasit-o."

Pentru inceput, inainte sa iti saruti de adio toate economiile, reinventariaza-ti garderoba. "Retro" e cuvantul magic zilele acestea. Botinele, colantii, accesoriile supradimensionate si imprimeurile cu modele geometrice au revenit in forta, luand cu asalt podiumurile. Poate redescoperi in sifonier bluza lunga si colorata cat se poate de vesel, cu care credeai ca nu mai ai ce face. In plus, de la o vreme chiar nu trebuie sa-ti mai spargi pusculita pentru a fi sigura ca obtii un look glam. Bratarile si cerceii din plastic au mai crescut in rang si dupa cum bine ai putut observa primesc cele mai inalte recomandari la raportul efect/pret.

Daca esti totusi hotarata sa pornesti intr-o excursie de shopping si n-ai nici cea mai vaga idee ce-ai vrea sa porti in noaptea dintre ani, nu astepta revelatia secolului in timp ce cutreieri magazinele. E adevarat ca ni se intampla deseori sa vedem bluza fara de care n-am mai visa noaptea dar n-avem tot timpul norocul asta. Ideal ar fi sa inchizi ochii 10 minute si sa-ti dai seama cam spre ce stil tinzi pentru a sti ce cauti. Fie ca vrei sa-ti schimbi imaginea fie ca ti-a placut la nebunie ultima tinuta a lui Kate Moss, fa-ti o idee despre tinuta pe care vrei s-o adopti. Te va scuti de cautari interminabile si mai multe vizite la aceleasi magazine.

Cand ai in minte noaptea de Revelion, nu uita: location, location, location. Adica… ai ghicit! Tine cont de locatia in care ai ales sa-ti petreci Revelionul. Daca ti-ar placea sa mergi pe la prieteni, o rochie de seara si un guler de blana ii vor face pe cei de-acolo sa creada ca au nimerit la un "costume party". In acest caz, o pereche de cizme cu toc, jeansi si un top bine ales te scot din incurcatura.

Daca ai primit o invitatie la o petrecere ceva mai formala, atunci tinuta aleasa necesita un pic mai multa atentie. Ia in calcul minunata "little black dress", rochita neagra care te scapa mereu din orice situatie. Este optiunea cu care nu poti da gres indiferent de ocazie, in special daca nu vrei sa petreci o saptamana proband diverse outfit-uri. Atunci cand cauti ceva mai sofisticat, lasa-l pe cel mai bun prieten al tau, Internetul sa te ajute. Iata aici si aici cateva idei spectaculoase pe care le-am adunat pentru tine si pe care iti va fi extrem de usor sa le adaptezi stilului tau sau sa le imbini dupa placul si personalitatea ta.

Pe norocoasele care isi admira de pe acum viitoarea tinuta, le invitam sa ofere cateva "tips" celorlalte cititoare.