O romanca a dat in judecata PwC si cere daune record!

De: Tanase Dragos - Marian / 13.07.2009, 15:38
O romanca a dat in judecata PwC si cere daune record!
Mihaela Popa, o romanca ce a lucrat la PricewaterhouseCoopers Londra, a dat in judecata compania pentru discriminare.

Mihaela Popa, o romanca in varsta de 31 de ani care a lucrat in perioada 2004 – 2006 in functia de consultant la firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) din Londra, a dat in judecata compania pentru discriminare si cere daune de 40 milioane lire sterline (46 milioane euro), potrivit editiei electronice a cotidianului britanic The Telegraph.

Daily Mail a publicat poza romancei care sustine ca a fost victima unor atacuri rasiste la locul de munca si a fost facuta sa se simta ca o prostituata de catre colegi, pentru ca provenea din Europa de Est. Colegii sai sustineau ca este un spion comunist si ca lucreaza sub acoperire pentru serviciile secrete romanesti.

I se cerea sa indeplineasca sarcini marunte, cum ar fi activitatile de indosariere, pe cand colegilor sai, mai putin calificati, li se dadeau sarcini mai importante. In timpul unei discutii la birou despre gripa aviara din Romania, un coleg de-al sau a indicat-o spunand ca "aceasta pasare romaneasca va avea o moarte lenta".

Mihaela Popa (31 de ani)

* Consultant la sucursala din Londra a PwC in perioada septembrie 2004- noiembrie 2006

* Si-a inceput cariera in 2000, in cadrul PwC din Bucuresti

* A fost contabila la sucursala PwC din Chicago

* A castigat o bursa pentru un program de masterat in finante la University of Chicago, in timp ce lucra la PwC Bucuresti

Citeste mai multe detalii, pe ZF.RO!