O romanca are talia de doar 40 de centimetri

Apropo.ro / 15.09.2011, 11:21
O romanca stabilita in strainatate are circumferinta taliei de 40 cm si vrea sa intre in Cartea Recordurilor pentru cel mai mic mijloc din lume.

Ioana Spangenberg, de origine romana, ar putea intra in Cartea Recordurilor pentru cea mai mica talie din lume.

Femeia, in varsta de 29 de ani, stabilita in Zeuthen, un orasel din Germania, este fotomodel si are un mijloc a carui circumferinta masoara 40 cm.

Medicul nutritionist Damian Serban a declarat pentru Gandul.info ca fenomenul „taliei incredibil de subtiri” poate aparea in cazul persoanelor care sufera de o malformatie congenitala sau care regurg la gesturi extreme si se infometeaza, fara sa constientizeze astfel ca isi pun viata in pericol.

Ioana Spangenberg

Circumferinta unui brat de barbat sau a gatului este de 30 cm. O talie de aceasta dimensiune este rezultatul unui program de infometare extrema. La inceput se distruge masa adipoasa, apoi masa musculara, iar in ultima faza organele incep si ele sa fie > de organism, pentru a supravietui”, a spus dr. Damian.

De curand, noul numar al revistei Vogue (editia italiana) a starnit controverse din cauza modelului ales pentru coperta: o femeie cu talia de doar 33 cm.

Editia din luna septembrie a revistei italiene este dedicata stilului gotic si este realizata pentru a o onora pe Ethel Granger, femeia cu cea mai mica talie din lume.