O româncă, printre primii oameni care vor coloniza planeta Marte

Apropo.ro / 17.02.2015, 12:00
O româncă, printre primii oameni care vor coloniza planeta Marte
O româncă de 34 de ani este decisă să se mute definitiv pe Marte! Cei care pleacă beneficiază de bilet doar pentru dus.

Andreea, o româncă în vârstă de 34 de ani stabilită în Canada a aplicat pe site-ul Mars One pentru a face parte din prima echipă de astronauți care colonizează planeta Roșie până în 2023.

Vreau să merg pe Marte pentru că îmi doresc să fac parte din istoria și viitorul umanității. Mi-ar plăcea să fac parte dintr-o echipă care va pune bazele unei civilizații pe o nouă planetă„, spune Andreea într-un material video de prezentare.

Orice om de pe Terra poate depune o cerere pentru a face parte din echipa care va pleca pe Marte. Solul marțian este, aparent, propice vieții, potrivit rezultatelor analizei primului eșantion colectat de sonda americană Phoenix.

Proiectul este gândit ca un mare reality show. Astfel, toată misiunea va fi monitorizată – de la selecția celor care vor pleca pe Marte și până la primii pași pe planeta Roșie.

Biletul către Marte va fi doar dus. Mai exact, astronauții nu vor mai reveni pe Pământ. Asta pentru că în timpul călătoriei de șapte până la opt luni, ei își vor pierde masa musculară și osoasă. În plus, după ce vor petrece timp în câmpul gravitațional mult mai slab de pe Marte, le va fi imposibil să se readapteze la gravitația de pe pământ. Acest lucru nu a speriat-o însă pe românca Andreea și nici pe ceilalți mii de oameni care s-au înscris.

Andreea s-a născut în România, iar în prezent locuiește în Canada și deține dublă cetățenie româno-canadiană. Spune că este pasionată de tot ce are legătură cu știința, în special cu aviația și explorarea spațială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obține licența de pilot autorizat și lucrează ca analist în industria IT din Canada. 

Administratorii proiectului Mars One au publicat pe site-ul inițiativei lista întreagă cu numele și profiluriletuturor celor 100 de candidați rămași în cursă – 50 de bărbați și 50 de femei.