O slabiciune a Adobe Flash permite accesul oricui la webcam-ul tau

Apropo.ro / 21.10.2011, 10:30
O slabiciune a Adobe Flash permite accesul oricui la webcam-ul tau
Un student al Universitatii Stanford a descoperit o mare problema de securitate in Adobe Flash, prin intermediul careia oricine ar putea sa va porneasca microfonul si camera web pentru a va inregistra.

Feross Aboukhadijeh, un student al Universitatii Stanford, California, a descoperit ca Adobe are o pagina web pe care o poti accesa, pentru a determina care site-uri au acces la camera ta web si la microfon.

Exista un mod de a fura acel cod de pe site, de a-l face invizibil si de a-l incorpora in alte site-uri web.

Userii care ar vizita acea pagina ar putea fi pacaliti sa joace un joc in timp ce codul din spate ar debloca accesul la camera web.

Evident aceasta este o problema foarte mare, companiile putand sa se spioneze reciproc sau unele persoane s-ar putea trezi santajate in baza unor materiale video inregistrate ilegal cu camera web pe care o detin.

Momentan acest hack este valabil numai pe calculatoarele Machintosh si numai in browser-ele Firefox si Safari.

Aparent Feross a trimis aceasta descoperire la Adobe in urma cu cateva saptamani insa nu a primit niciun raspuns de la ei asa ca a decis sa publice aceste informatii pentru a-i forta sa isi rezolve problema mai repede.

Odata ce problema de securitate a ajuns publica, Adobe l-a instiintat pe tanarul student ca lucreaza de zor la rezolvarea acestei probleme si ca nu va fi necesar un update al player-ului Flash, cand va fi gata.