O specie de tarantulă gigantică a fost descoperită în Sri Lanka (Video)

De: Gabriela Voicu / 09.04.2013, 14:30
O specie de tarantulă gigantică a fost descoperită în Sri Lanka (Video)
O nouă specie de tarantulă, mare cât fața unui om adult, a fost descoperită în Sri Lanka și denumită Poecilotheria rajaei.

Noua specie de tarantulă cu dimensiunile feței umane a fost denumită Poecilotheria rajaei și a fost descoperită în 2009, când cercetătorii au găsit un exemplar mort. De atunci, ei au lucrat la identificarea tarantulei, care are picioarele lungi de 20 cm.

Aceste tarantule au semne distinctive, inclusiv unul galben pe picioare și unul roz pe stomac.


„Preferă să stea în copaci bătrâni, dar din cauza defrișărilor se stabilesc și în clădirile vechi”, a explicat expertul Ranil Nanayakkara. „Această nouă specie demonstrează că viața sălbatică supraviețuiește și se poate adapta unui mediu schimbător, dar subliniază și că riscăm să distrugem habitatul unor specii și să le condamnăm la dispariție încă dinainte să știm că există”, a mai spus cercetătorul.

Experții au reușit să găsească în Sri Lanka și o femelă vie și câțiva pui, într-un fost spital din Mankulam. Ei sunt de părere că noua specie de tarantulă este înrudită cu una din America de Sud, care include exemplarul Goliath, unul dintre cei mai mari păianjeni din lume.