O studenta britanica a inventat poșeta cu bec

Apropo.ro / 27.09.2005, 15:47
O studenta britanica a inventat poșeta cu bec
Conținutul poșetei unei femei a reprezentat întotdeauna un mister, de multe ori chiar și pentru proprietara ei, însa o studenta de la Universitatea Brunel a inventat o metoda prin care obiectele din interiorul genții vor putea fi vazute cu ușurința,


lightmybag.com Conținutul poșetei unei femei a reprezentat întotdeauna un mister, de multe ori chiar și pentru proprietara ei, însa o studenta de la Universitatea Brunel a inventat o metoda prin care obiectele din interiorul genții vor putea fi vazute cu ușurința, relateaza BBC News Online.

Noul design inventat de studenta de la Universitatea Brunel promite sa faca lumina la propriu în poșetele reprezentantelor sexului frumos.

Studenta a inventat o poșeta iluminata cu ajutorul luminii solare captate prin intermediul unei celule speciale.Poșeta, numita Sun Trap, utilizeaza o celula solara amplasata pe partea exterioara a genții și care capteaza energia solara, stocând-o într-o baterie interna care lumineaza captușeala din interiorul genții.

Captușeala poșetei este facuta din material special electroluminiscent, care ilumineaza în momentul în care fermoarul genții este deschis. Lumina din interiorul poșetei se stinge la loc atunci când fermoarul este închis.

În plus, bateria portabila cu care este dotata poșeta poate fi folosita drept încarcator de urgența pentru telefonul mobil sau pentru alte dispozitive wireless.

Siguranța și utilitatea au interesat-o cel mai mult pe Rosanna Kilfidder în momentul în care a realizat designul poșetei. „Mi-a venit ideea poșetei Sun Trap dupa ce mi-am vazut prietenele cautându-și cu disperare cheile pe întuneric în momentul în care se aflau în fața ușii”, a declarat Kilfidder.

„Mi-am vazut multe prietene utilizând telefoanele mobile pentru a examina conținutul genților lor, așa ca mi-a venit ideea sa creez un dispozitiv care sa ilumineze interiorul poșetelor”, a adaugat ea.

Designul poșetei i-a adus deja lui Kilfidder un premiu la o competiție organizata la Universitatea Brunel, care avea ca scop identificarea unei noi generații de inventatori.

Mediafax