O superbă actriţă din România: „Primii mei paşi în viaţă… desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri!”

De: Nicoleta Nicolae / 04.04.2016, 09:16


O superbă actriţă din România:
Monica Fermo a fost una dintre cele mai frumoase actriţe ale Teatrului Naţional, în anii '70. Viata tumultuoasă de artist, presarata cu vicii, a facut-o să se dedice credinţei, în 1986. După 4 ani, fosta actriţă a plecat în Israel şi a devenit Maica Ecaterina, slujind la o biserica de lângă Ierusalim.

“Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri…”, a dezvăluit Maica Ecaterina in ziarul Lumina.

„Atunci când mergi la un restaurant şi mănânci o mâncare extraordinară, într-o atmosferă de vis, cu un bărbat superb, cu bani, cu luxul de rigoare şi te duci cu el în dormitor, are loc o acţiune, o iubire… Însă asta se termină! Totul se termină! Şi cu cât se termină mai repede, cu atât mai repede ajungi la o culme în care vezi că, de fapt, urmează o prăpastie! Că însăşi culmea e o prăpastie! Şi nu ştii unde să te mai duci şi ce să mai faci“, a mai spus fosta actrita. Ea a fost botezata in 1986 de parintele Argatu, pentru ca parintii sai, de origine evreiasca, nu o crestinasera.

„La şase ore după botez, am avut prima ispită. Am vrut să fumez, dar când am băgat ţigara în gură mi-am amintit cum părintele Argatu mi-a dat cu Sfântul Mir pe buze şi am aruncat-o imediat. Mergeam să mă botez şi am avut grijă neapărat să îmi cumpăr un pachet de ţigări… În a treia zi după botez, am intrat în Biserica Sfânta Treime din cartierul bucureştean Tei şi m-am închinat la icoana Sfintei Parascheva. Atunci am auzit un glas care mi-a spus să ma lase de fumat, am ieşit fugind şi, din clipa aceea, m-am lăsat şi de fumat. Acum, dacă simt fum de ţigară îmi vine să vomit. Păcatele cu care m-am luptat cel mai mult după convertire au fost cele legate de trup: desfrânarea, lăcomia pântecelui, băutul şi fumatul”, a mai dezvaluit Maica Ecaterina.