O tânără își pierde memoria la fiecare 24 de ore

Apropo.ro / 24.02.2012, 14:30
O tânără își pierde memoria la fiecare 24 de ore
Sindromul de care suferea personajul lui Drew Barrymore în comedia "50 First Dates", sindromul Susac, există în realitate. Află povestea unei tinere care se confruntă cu această boală.

Personajul lui Drew Barrymore din comedia „50 First Dates„, care își pierdea memoria în fiecare zi, este inspirat din realitate.

Boala poartă denumirea de Susac și este un coșmar pentru cei care o au, deși în film pare ușor comică.

Prin această tragedie trece și o tânără de 19 ani, Jess Lydon, în fiecare zi.

În loc să se întoarcă în trecut, Jess este ancorată în prezent. Boala nu îi permite să își amintească ce a făcut în ultimile 24 de ore.

Uneori, tânăra nici nu își amintește ce a mâncat la cină cu o seară în urmă, ce a făcut de Crăciun sau de ziua ei. Fotografiile de familie nu îi spun prea multe lucruri, căci nu-și aduce aminte lucuri, locuri, persoane.

Una dintre cele mai grele încercări din viața ei are legătură cu fosta ei relație. Deși s-a despărțit de iubitul ei în urmă cu 2 ani, Jess se trezește în fiecare dimineată gândindu-se la el și la faptul că sunt încă împreună. Inima ei este frântă în fiecare zi, după ce familia o pune la curent cu „noutățile”.

Sindromul Susac este o boală ce afectează creierul, iar până în prezent se cunosc doar 250 de cazuri în întreaga lume.

Victimele precum Jess nu suferă doar de pierderea memoriei. Jess a avut dureri mari de cap și amețeli, motiv pentru care a fost internată la spital în vederea efectuării unor teste medicale. Ce anume declanșează sindromul susac nu se cunoaște încă.

Efectele sindromului pot să se atenueze, uneori, în cinci ani, sau se poate chiar ca starea de sănătate a pacientului să se agraveze.

Și cum există aceste cazuri în care subiectul uită tot ce se întamplă, există și opusul. În urmă cu ceva vreme vă prezentam cazul unei femei care nu poate uita nimic. Totuși, amândouă se află în situații triste. Se poate că nu este ușor să trăiești nici cu prea mult și nici cu prea puțin din orice există.

Foto: Hanna McKay