O tânără s-a sinucis pentru că avea acnee

De: Gabriela Voicu / 29.02.2012, 12:30
O tânără s-a sinucis pentru că avea acnee
O britanică în vârstă de 18 ani s-a spânzurat pentru că suferea de acnee severă.

Melissa Martin Hughes, o tânără de 18 ani din Marea Britanie, care suferea de acnee severă, a ales să-și pună capăt zilelor, după ce intrase în depresie.

Coșurile o afectaseră pe tânără încă de la 14 ani, când i-au apărut pe față, pe piept și pe spate. Cu toate că a încercat să scape de această boală și chiar a fost supusă mai multor tratamente, acneea s-a agravat pe fond nervos și tânăra a încercat de mai multe ori să se sinucidă.

Melissa Martin Hughes

Părinții britanicei au fost îngrijorați și au decis să o ducă pe Melissa la terapie, însă tratamentul psihiatric a constat în doar două ședințe, în urma cărora ea nu și-a revenit din depresie. Mai mult, părinții fetei îi acuză pe medici că nu i-au asigurat tratamentul necesar Melissei, deoarece unul dintre medicamentele pe care le-a primit are ca efect advers inhibarea serotoninei, hormonul fericirii, cauzând stări profunde de depresie.

Tânăra s-a spânzurat, iar acum părinții i-au dat în judecată pe doctorii care s-au ocupat de ea și care au neglijat-o.

Psihiatrul Judith Barnsley, care a fost contactat de familia Melissei după ce fata și-a pus capăt zilelor, a spus că aceasta putea fi salvată dacă primea tratamentul potrivit.