O treime din populația Globului suferă de somnambulism

De: Gabriela Voicu / 15.05.2012, 13:30
O treime din populația Globului suferă de somnambulism
Noi studii au relevat că persoanele care suferă de somnambulism sunt mai multe decât au crezut inițial experții.

Numărul persoanelor care suferă de somnambulism este de două ori mai mare decât au crezut inițial cercetătorii, aproximativ o treime din populația generală experimentând această afecțiune, la un moment dat în viață, potrivit unor cercetări efectuate recent.

Studiile arată că unul din 25 de adulți este predispus la a merge în timpul somnului, iar 29,9% dintre aceștia dezvoltă forme ale somnambulismului încă din copilarie.

Cercetările au relevat și o asociere între somnambulism și anumite tulburari psihice, precum depresia și anxieteatea.

Maurice Ohayon, profesor la Stanford University School of Medicine din SUA, a declarat că dincolo de studiul efectuat de cercetătorii americani, în urmă cu 10 ani, în Europa, care a evidențiat că 2% din populație suferă de somnambulism, nu există date exacte în ceea ce privește procentul populației generale adulte care prezintă această afecțiune.

O treime din populatie suferă de somnambulism

Somnambulismul, sau mersul în timpul somnului, este un fenomen des întâlnit, care, netratat corespunzător, poate duce la epilepsie. Somnambulismul se manifestă prin comportamente complexe și automate, somnambulii ridicându-se din pat în special după primele două ore de somn și limitându-se la a merge prin camera lor. Există și somnambuli care ies din cameră și din casă și chiar conduc mașina.

În general, somnambulii revin spontan în camera lor. Aproape o treime dintre ei reacționează agresiv, dacă sunt treziți brusc. Aproximativ 50% dintre somnambuli au declarat, în cadrul unor consulturi medicale, că s-au rănit în timpul unui episod de somnambulism și tot atâția au manifestat comportamente violente asupra altor persoane sau obiecte.