O treime din populatia irakiana are nevoie urgenta de ajutor

Apropo.ro / 30.07.2007, 09:38
O treime din populatia irakiana are nevoie urgenta de ajutor
Circa opt milioane de irakieni, adica aproape o treime din populatie, au nevoie urgenta de ajutor umanitar, potrivit unui raport întocmit de organizatia de caritate Oxfam si de mai multe organizatii neguvernamentale irakiene, relateaza BBC News Online. Raportul dezvaluie ca 70 la

Circa opt milioane de irakieni, adica aproape o treime din populatie, au nevoie urgenta de ajutor umanitar, potrivit unui raport întocmit de organizatia de caritate Oxfam si de mai multe organizatii neguvernamentale irakiene, relateaza BBC News Online.

Raportul dezvaluie ca 70 la suta dintre irakieni nu au acces la surse de apa sigure si ca o treime din copii sunt subnutriti, precizeaza BBC.

Unul dintre autorii raportului, Manal Omar, sustine ca Guvernul irakian nu depune suficiente eforturi pentru a preveni problemele. „E adevarat ca exista constrângeri cauzate de problemele de securitate dar în acelasi timp exista masuri concrete care pot fi luate, dar pe care autoritatile le ignora. Principala obligatie în aceasta problema revine Guvernului irakian”, a declarat acesta.

Omar subliniaza ca o mare parte din fondurile alocate Irakului nu sunt folosite pentru a acoperi nevoile de baza ale oamenilor.

Mediafax