O tripla lansare de producții romanești

Apropo.ro / 15.05.2005, 16:55
O tripla lansare de producții romanești
Fie ca e vorba de drama sau de îmbinarea reportajului cu ficțiunea, ca filmarile au durat mai mult sau mai puțin, ca bugetul a fost rezonabil sau inexistent, ca în distribuție veți regasi actori tineri sau consacrați ori personalitați care își


Fie ca e vorba de drama sau de îmbinarea reportajului cu ficțiunea, ca filmarile au durat mai mult sau mai puțin, ca bugetul a fost rezonabil sau inexistent, ca în distribuție veți regasi actori tineri sau consacrați ori personalitați care își joaca propriul rol, cele trei noi producții romanești provoaca. Am aflat amanunte despre fiecare, de la regizorii sau actorii implicați în aceste trei aventuri.

„Second Hand”, regizat de Dan Pița, este povestea unei fete tinere și sensibile, Andreea, un personaj foarte diferit de colegii ei obsedați de discoteci, droguri și sex. Andreea e o fire romantica, studiaza vioara, este în ultimul an de liceu și pare a avea în fața o cariera excepționala. Întalnirea cu Petre, un patron de club dur și arogant, total opus ei, îi da însa viața peste cap. Atras de ea la început doar dintr-un capriciu, el face apoi o pasiune morbida, ale carei urmari sunt absolut dramatice. Andreea și Petre sunt jucați de Alexandra Dinu și Mihai Calin. Ce spune Mihai Calin: „Subiectul este plauzibil, e vorba despre o fata pe care naivitatea varstei o duce spre Petre, un barbat posesiv, crud, care simte o iubire bolnavicioasa pentru ea.

„Eminescu versus Eminem” este regizat de Florin Piersic Jr., iar scenariul este scris de Florin Piersic Jr. și Dorina Chiriac. Protagoniștii poveștii sunt trei studenți la Regie care se întalnesc și discuta despre filmele lor, despre bugete, despre poveștile pe care vor sa le aduca pe ecran. Una dintre particularitațile filmului este și aceea ca a fost facut cu buget zero, toți cei solicitați sa participe la realizarea sa facand acest lucru din prietenie și, dupa spusele regizorului, din „încrederea ca o sa iasa bine”. Ce spune Florin Piersic Jr.: „Filmul a pornit dintr-o joaca, a fost un proiect pentru televiziune, dar mi-am dat seama ca ar funcționa foarte bine la cinema. E numai pentru România, e adevarat.

„Faraonul” are la baza o biografie ieșita din comun: a unui fost deținut politic, Costache Nicolau, deportat pentru 40 de ani în Siberia, care a ajuns la batranețe sa cerșeasca pe strazi ca sa supraviețuiasca. O reportera de la postul național de televiziune îl descopera și se gandește sa faca un reportaj despre el. Pe parcursul acestuia, ea afla lucruri uluitoare despre „subiectul” ei, îi gasește sora și chiar iubita din tinerețe și începe sa se implice în povestea lui dramatica.

Citește mai multe despre cele trei filme și afla cine face parte din distribuție numai din

Tags: